Boyabat Devlet Hastanesi'nden bebek sağlığı için önemli hizmet

Boyabat Devlet Hastanesi'nden bebek sağlığı için önemli hizmet

BOYABAT DEVLET HASTANESİ’NDEN YENİ HİZMET

Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi envanterine Transkütan Bilurbinmetre cihazı kazandırıldı.

Sinop Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi’nde yenidoğan bebeklerde sarılık kontrolü ve takibini sağlayan Transkütan Bilurbinmetre  cihazı alındı. Bebeklerden her seferinde kan alma zorunluluğunun ortadan kalktığına dikkat çeken hastane yönetimi  bebek sağlığı için son derece önemli olan cihazın envantere kazandırıldığını ifade etti.

Boyabat Devlet Hastanesi Yönetiminden yapılan açıklamada ‘’ 

Bebeklerden kan almadan bilurbin ölçümü yapabilen transkütan bilurbinmetre cihazı Devlet hastanemiz envanterine kazandırılıp kullanımına başlanıldı. 

Halk arasında sarılık olarak bilinen rahatsızlığın teşhisinde bilurubin oranının ölçülmesi için Geleneksel yöntemde bebekten her seferinde kan alınması ve takiplerde kan alınarak tekrar değerlendirilme gereği vardı. Ancak Bilurbinmetre cihazı normal standartlarda ışık yolu ile kandaki bilurbin oranını ölçmeyi ve analiz etmeyi sağlayan bir cihaz. Bu sayede bebeklerimizin canı yanmadan kısa sürede bilurbin düzeyleri tespit edilebiliyor. Bilurbin ölçümü ve erken teşhis edilmesi bebek sağlığı için son derece önemlidir. Artık her ölçüm için yenidoğan bebeklerimizden kan alınmasına gerek olmadan bilurbin değerini tespit edebileceğiz. ‘’ ifadelerine ye verildi.

- Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2022, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115