Kılıçlı köyündeki orman yangınının söndürme çalışmaları devam ediyor

Kılıçlı köyündeki orman yangınının söndürme çalışmaları devam ediyor

Boyabat ilçesi Kılıçlı köyü ormanlık alanında çıkan orman yangınının söndürme ve yol açma çalışmaları devam ediyor.

7 Mayıs 2021 Cuma günü Boyabat ilçesi Kılıçlı köyünün çoğunluğu çam olmak üzere meşe ve ardıç ağaçlarından oluşan ormanlık alanında henüz çıkış nedeni belirlenemeyen orman yangınının söndürülme çalışması 7 arazöz, 3 su tankeri, 2 dozer 1 ekskavatör ve Boyabat Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 50 personelin gece boyu ve gündüz saatlerinde aralıksız çalışması ile devam ediyor.

Yangının çıktığı dik yamaçlı ormanlık alana gidilebilecek yol olmadığı için Boyabat Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı personel tarafından elle söndürme çalışmaları yapılırken, 2 dozer ve 1 ekskavatörle 3,5 km yol açılarak yangın mahalli çembere alındı.

Yol açılmasıyla birlikte Boyabat Belediyesine ait su tankeri, Boyabat Orman İşletme Müdürlüğüne ait 2 arazöz 1 su tankeri ile Sinop ili, komşu ilçeler Taşköprü ve Hanönü arazözleri yangına müdahale edip, söndürme çalışmaları devam ediyor.

Boyabat Orman İşletme Müdürü Serkan Demir'in, yangın alanındaki çalışmaları koordine ederek, yangının söndürülmesi için gece boyu ve gündüz gayret gösterip personelini yönlendirdiği görüldü.

Kesin olmamakla birlikte 3 hektar civarındaki alanda devam eden orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılırken, söndürülmüş alanlarda da soğutma çalışmaları devam ediyor.

Boyabat Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, beraberinde İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Nihat Adın olmak üzere yangın mahallinde incelemelerde bulunup, yetkililerden bilgi aldı.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2021, 19:07
YORUM EKLE

banner115