Boyabatlı Hanımlar Müjde, Siz Yorulmayın, Salça, Kuşburnu ve Kızılcık Marmelatını Makine Yapıyor

Boyabat'ın Esnaflarından Şekerci Mehmet Er, Boyabatlı ev hanımlarının ev salçasını, kuşburnu marmelatını, kızılcık marmelatını hatta tarhananızı on dakikada hazırlıyor.

Elbetteki bu nasıl iş, nasıl olacak ? diyecektir okurlarımız. Salça mı yapacaksınız, getiriyorsunuz domatesinizi Şekerci Mehmet Er ustaya, buğdaydan un olma misali domateslerinizi makinaya koyacak, alttan salça olarak çıkacak, hem de tertemiz, pırıl pırıl.

Kuşburnundan marmelet mı yapacasınız ? Evde temizleyip haşladığınız kuşburnunuzu Mehmet Ustaya getiriyorsunuz, makinenin üst bölmesine konulup beş dakikada alt bölmeden marmelet olarak alıyorsunuz. Hem de tertemiz. Biliyorsunuz kuşburnunun dikenleri ev hanımlarının korkulu rüyası. Bu makine öyle bir temizliyor ki marmelatınızın içinde bir tane kuşburnu dikeni bulamazsınız.

Marmelatınızı eve götürüp yarım saat kaynattıktan sonra şişelerinize koyabaleceksiniz. Mehmet Usta.kaynatma işi sadece şişelerin kapaklarının tutması amaçlı olduğunu söylüyor

Aynı şekilde kızılcığınızı getirdiğinizde kızılcık marmelatınız da on dakikada hazır oluyor.

Tarhana nasıl olacak derseniz Şekerci Mehmet Usta'yı telefonla arayarak öğrenebilirsiniz.

Şekerci Mehmet Er ustanın evi Panayır girişindeki belediye kulübesinin karşısındadır.

Evet bu makinanın nasıl çalıştığını, nasıl marmelat yaptığını yukarıdaki videoda Mehmet Ustanın görüntüleri ve anlatımıyla izleyebilirsiniz.

İrtibat No : 0 536 357 87 42

Mahmut Coşkun