Boyabat'ta "Anız yakımı" itfaiye ve polisi harekete geçirdi.

Boyabat'ta "Anız yakımı" itfaiye ve polisi harekete geçirdi.

Boyabat ilçesi Bağlar Mahallesi yakınındaki çeltik tarlasında anız yakılmasıyla, çevreyi saran dumanlar korkulu anlar yaşattı. 

Bağlar mahallesi mevkinde çeltik tarlasında yakılan anız yangınını gören vatandaşlar itfaiyeye bildirilince olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangın hortumunu tarlaya kadar uzatarak alevleri söndürdü. 

İtfaiye görevlisi Süleyman Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada anız yakmanın hem doğadaki canlıları yakmak hem de çevrede yangına davetiye olduğunu söyleyerek vatandaşları uyardı. Yılmaz, "Anız yakmak zaten kanunen de yasak. Öncelikle tarladaki canlıları yakarak doğal dengeyi bozuyoruz. Çevreyi kirletiyoruz. En tehlikelisi de çevredeki evlere ve, ormanlık alanlara ateş sarması durumunda önünü alamayacağımız çok büyük zararlara yol açıldığını haberlerde izliyoruz, görüyoruz. Lütfen hiç kimse anız yakarak ateşle oynamasın." dedi. 

Tarla bitişiğinde sera sahibi olan Gülizar Topaç isimli vatandaşımız da seralarımızın bitişiğindeki tarlada anız yakılması sonucu itfaiyenin geldiğini duyduğunda koşarak buraya geldiğini ve korktuğunu ifade etti. Topaç "Ya benim tarlanın bitişiğinde, plastik malzemelerim, seralardaki naylonlar tutuşsa benim zararımı kim öderdi. Yazık günah. Ben bu vatandaşımızı geçen sene de uyardım. Tehlikeli işler yapıyorsun, anız yakmayı bırak demiştim. Burada geçen sene seramız yandı 25 milyar (25.000) zararım oldu. Ne devletten, ne milletten bir kuruş yardım gelmedi. Ya şimdi de yansaydı, yazık günah. Ben seramızdaki çöpleri toplayıp traktörümüzle belediye çöplüğüne atıyoruz. Sorumsuz olsaydım ben de çöpü yakardım. Ama ne kendime ne çevreme rahatsızlık vermeye hakkım yok. İnsanlar uyarılmalı, bundan ders almalı. Bir daha olmasın diyorum." ifadelerinde bulundu. 

Olay yerine gelen polis ekipleri de anız yakan tarla sahibi M. K. isimli vatandaşı uyarıp, işlem yaptılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2020, 20:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115