Kuzeyfest’te Edip Akbayram’dan Sabahattin Ali’ye Saygı Duruşu

Kuzeyfest’te Edip Akbayram’dan Sabahattin Ali’ye Saygı Duruşu

Kuzeyfest’te Edip Akbayram’dan Sabahattin Ali’ye Saygı Duruşu

2019 yılında ilk kez gerçekleşen ve yaza damga vuran Kuzey Fest, 1 yıllık aranın ardından tüm hızıyla devam ediyor.

Edip Akbayram; “Şarkılar ve Şiirler Silahlardan Daha Güçlüdür”
4 gün boyunca 24 sanatçı ve grubun performans sergileyeceği festivalin üçüncü gününde Türk halk müziğinin en güçlü yorumcularından, yaşayan efsane Edip Akbayram yaptı. Her biri dillere pelesenk olmuş türküleri festival alanını dolduran binlerce müzikseverle birlikte dev bir koro eşliğinde söyleyen Akbayram dinleyicilerine “umutsuzluğa kapılmama” mesajı verdi. Sanatın silahlardan çok daha güçlü olduğunun, bir kitap okumanın, bir film izlemenin çok değerli bir şey olduğunu altını çizen sanatçı; işte bu yüzden Sinop Cezaevi bugün müze olmuştur, dedi. Şarkılar ve şiirler silahlardan daha güçlüdür, dedi. Hemen ardından Sinop Cezaevi'nde yatan ünlü isimlerden biri olan  "Dışarıda deli dalgalar, gelir duvarları yalar, seni bu sesler oyalar, aldırma gönül aldırma" dizelerini, soğuk parmaklıklar arkasında kaleme alan şair ve yazar Türk edebiyatının ölümsüz şairi Sabahattin Ali’ye ithafen seslendirdi.

Heavy Metal Devi Pentagram’ın İlk Sinop Çıkarması…
Festivalin üçüncü gününde sahne alan isimlerden biri de heavy metal müziğin devi Pentagram oldu. 34 yıllık tarihlerinde Sinop’ta ilk kez konser vermekten dolayı oldukça heyecanlı ve mutlu olduklarını söyleyen grup Sinop’ta rock ateşini doruğa çıkardı.

Kapanış Pop-Rock Müziğin Yıldızı Emre Aydın’dan…
Türkiye’nin en mutlu şehri Sinop KuzeyFest ile 4 gün boyunca yeşilin ve mavinin buluşma noktası olmaya devam ediyor. Festivalin son gününde; Olur Öyle Hatalar, Deli Müjgan, İkilem, Anıl Piyancı, Pera ve Emre Aydın sahne alacak.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2021, 16:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115