Depremzede iki anne Boyabat'ta iki yeni çocuk dünyaya getirdiler

Depremzede iki anne Boyabat'ta iki yeni çocuk dünyaya getirdiler

Deprem bölgesi Elbistan ve Adıyaman'dan Boyabat'taki yakınlarının yanına gelen iki anne yeni çocuklarını dünyaya getirdiler.

Deprem bölgesi Elbistan'da yaşanan depremden etkilenip kendi imkanıyla kaldığı binadan çıkarak Boyabat'taki yakınlarının yanına sığınan Hatice Ceran (23) doğum sancılarının başlamasıyla Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi doğum kliniğine kaldırılarak sezaryenle sağlıklı bir erkek çocuk dünyaya getirdi.

Aynı gün Adıyaman'daki depremden etkilenerek Boyabat'a gelen Ayşegül Yılmaz da aynı hastanede sezaryenle gerçekleşen doğumda sağlıklı bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Baba Yılmaz ise Adıyaman'da kalarak göçük altında kalan yakınlarının kurtarılması için mücadele edyor.

Doğumu gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşe Gülen Erturun, Boyabat Sesi muhabirine yaptığı açıklamada Bu gün Kahramanmaraş Elbistan ve Adıyaman'dan gelen iki depremzede gebemizin doğum işlemini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirerek iki erkek bebek dünyaya getirdik, dedi.

Erturun, açıklamasında "Bütün milletimize geçmiş olsun. Allah bir daha aynı acıları bir daha göstermesin. Depremin olduğu ilk gün başhekimimiz Kübra hocam ünite ekipleriyle beraber bölgeye gitti. Aynı şekilde ben de bölgeye gitmek için gönüllü oldum. Ancak, şu anda kadın doğum uzmanı ihtiyacı olmadığı bilgisini aldığım için resmi makamlardan görevlendirme bekliyorum.

Deprem bölgesinde buraya gelen iki hastamız bize ulaştılar. Hastamız Hatice Ceran'dan sağlıklı 3 kilo 700 gram erkek bebeğimizi dünyaya getirdik. Diğer hastamız Ayşegül Yılmaz da sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getirdi. İnşallah her iki bebeğimizi de Allah sağlıklı uzun ömürlü eder. Bir daha böyle bir felaketi yaşatmaz " ifadelerinde bulundu.

Anne Hatice Ceran da açıklamasında  deprem anında 2,5 yaşındaki kızımla depremi hissettiğim anda elinden tutup birlikte çarpa çarpa dışarı çıktık, dedi.

Baba Durdu Ceran da deprem anında eşinin yanıda olmadığını Elbistan merkezde olduğunu söyleyerek, " Allah kimseye böyle bir felaket yaşatmasın, anlatması bile çok zor bir durum. Allah devletimizden ve vatandaşlarımızdan razı olsun." dedi.sarsıntının etkisiyle

-Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2023, 18:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115