Hanımeli Pazarı Boyabat’ta Kapılarını Açtı
Sinop’un Boyabat ilçesinde, kadın üreticilerin el emeği ürünlerini sergileyip satışa sunabileceği Hanımeli Pazarı hizmete girdi. Boyabat Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje, kadın girişimcilerin ekonomik hayata katılımını teşvik etmeyi ve yerel kalkınmayı desteklemeyi amaçlıyor.
Boyabat Kent Meydanı’nda, Belediye Hizmet Binası önünde kurulan pazarda; nakış, örgü, el yapımı süs eşyaları, ev yapımı reçeller ve yöresel lezzetler gibi birçok ürün ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.
Hanımeli Pazarı, 11 – 24 Ağustos 2025 tarihleri arasında açık olacak.
Açılışta konuşan Boyabat Belediye Başkanı Hasan Kara, “Kadınlarımızın üretime katılmalarını desteklemek, yerel kalkınmanın en güçlü adımlarındandır. Bu pazar, hem üreticilerimiz hem de halkımız için bir buluşma noktası olacak.” dedi.
Yetkililer, tüm vatandaşları Hanımeli Pazarı’nı ziyaret ederek kadın üreticilere destek olmaya davet etti.