EĞİTİM

Boyabatlı öğrenci Sudenur dünya ikincisi oldu

Boyabatlı öğrenci Sudenur dünya ikincisi oldu

Anadolu Turizm Akademisi tarafından düzenlenen ve konusu “Turistler ve Yerel Halk” olan 15. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Sudenur Küçükbaş Gençler Kategorisinde “Dünya İkincisi” oldu.

Boyabatlı ünlü karikatür ve resim sanatçısı, yazar, görsel sanatlar öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu’nun Gençlik Merkezi Karikatür Atölyesi’nde eğitim gören Sudenur Küçükbaş ödülünü 26 Nisan Cuma günü Antalya ASKA Lara Resort & Spa otelinde düzenlenen törenle aldı. Boyabatlı Sudenur Küçükbaş’ın İkinci olduğu gençler kategorisinde Birincilik Ödülünü Türkiye’den Ümmühan Zeynep Akyürek, Üçüncülük Ödülünü de yine Türkiye’den Işıl Efe kazandı.

Yarışmada Yetişkinler Kategorisinde Birincilik Ödülünü Belçika’dan Luc Vernimmen kazanırken, İkincilik Ödülünü Bulgaristanlı karikatürist çift Alla & Chavdar Georgiev ve Üçüncülük Ödülünü de Çek Cumhuriyeti’nden Evžen David elde etti. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın başlatıcılarından Prof. Atila Özer adına geleneksel olarak her yıl verilen Özel Ödülü bu yıl Romanyalı karikatür sanatçısı Doru Axinte kazandı.

Yarışmanın koordinatörü Prof. Dr. Nazmi Kozak, ödül töreninde yaptığı konuşmada Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın dünyada turizmle ilgili tek karikatür yarışması olduğunu vurguladı. Törene Antalya’da turizm sektörüyle ilgili olan çok sayıda kişi ve davetliler katıldı.

Gençler ve büyükler kategorilerinde 46 ülkeden 356 çizerin 638 eser gönderdiği yarışmada Gençler kategorisinde Aşkın Ayrancıoğlu’nun 7 öğrencisi finale kalmıştı. Eserleri finale, sergiye ve kitaba seçilen Boyabatlı öğrenciler: Boyabat Bilim Sanat öğrencileri Elif Bilge Sağlam ve Vesile Ada Aktaş, Boyabat Gençlik Merkezi Karikatür Atölyesinde eğitim gören Sudenur Küçükbaş, Zeynep Nur Özdemirbaş, Mizyel Irmak, Melek Fatma Koca ve Aşkın Ayrancıoğlu’nun kızı Sinop Bahçeşehir Koleji öğrencisi Didar Aşkın Ayrancıoğlu. 

Ödül kazanan tüm çizerler Antalya’da ASKA Lara Resort & Spa Otel’de 5 gün her şey dahil tatil hakkı elde etti.

- Boyabat Sesi