Yaz Kur'an Kursları Öğrencilerinden Şehitleri Anma Programı

Yaz Kur'an Kursları Öğrencilerinden Şehitleri Anma Programı

15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Hafızlık ve YazKur'an Kursları öğrencileri tarafından şehitleri anma programı düzenlendi.

Program öncesinde 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi giriş katında Milli Birlik Günütemalı fotoğraf sergisinin kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesilerek protokol ve vatandaşlar tarafından gezilip fotoğraflar görüldü.

15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezinde düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Sezgin, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Gülcü, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Murat Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ,AkParti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, kurum amirleri, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldılar.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşu sonrasında Kur'an-ı Kerim Tilaveti okunarak devam etti. İlç e Müftüsü Mehmet Evirgentürk günün anlamıyla ilgili yaptığı konuşmada "Milletimiz bu ülkeyi bölmeye kalkışan saldırganlara karşı Çanakkale'de, Dumlupınar'da ne cevap vermişse 15 Temmuzda da aynı cavabı vermiştir. Türkiye'yi parçalayıp devleti teslim alacaklarını zannederek 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. 15 Temmuz demokrasi zaferimiz kutlu olsun" dedi.

İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy yaptığı konuşmasında 15 Temmuz gecesinde sayıncumhurbaşkanımızın talimatlarıyla sokağa çıkan milyonlarca vatandaşımız meydanları, hava alanlarını, sokakları doldurarak geleceklerine, istikballerine sahip çıktılar dedi. Aksoy "Bizler de milli birlik günümüzde çeşitli etkinliklerle bu günü anıyoruz. Bu akşam Kur'an Kursu öğrencilerimiz de düzenledikleri anma  programıyla milli irademize sahip çıkıyorlar. Ben tüm hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi, ebediyete intigal etmiş gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyor, saygılarımı sunuyorum." dedi

Protokol konuşmaları sonrasında sinevizyon gösterimiyle 15 Temmuz belgeseli izlettirildi. Hafızlık ve Yaz Kur'an Kursları öğrencileri tarafından şiirler okundu, rond gösterileri izletildi. Program bayrak gösterileri ve duaların okunuşuyla sona erdi.

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2019, 01:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138