Yağmurların etkisiyle Boyabat’ta mantar 30 Liraya düştü

Yağmurların etkisiyle Boyabat’ta mantar 30 Liraya düştü

Geçtiğimiz hafta kilosu 50 Türk Lirası’ından satışa sunulan kanlıca mantarı yağmurların etkisiyle 30  liraya düştü.

Sinop’un Boyabat ilçesinde önemli gelir kaynaklarından olan  Kanlıca Mantarı geçtiğimiz hafta 50 Türk Lirasından satışa sunulmuştu. Hafta boyunca etkili olan yağışlar dağlarda mantarın bollaşmasına neden oldu. Boyabat mantar pazarına yansıyan bu durum mantar fiyatlarının düşmesine sebep oldu. Mantar Boyabat Köy Pazarında 35  ile 30 Lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuldu.Vatandaşlar mantar fiyatlarının düşmesini fırsat bilerek kilo kilo mantar aldı.

Mantar satıcıları konuya ilişkin‘’ Biz bu mantarı toplamak için sabahın beşinde yola çıkarız. O saatten itibaren 13:00’a kadar çalışarak mantarı toplarız. Bir kişi ortalama 30 kilo toplar.Sonra da buraya getirir vatandaşlara veririz. Bu hafta yağışların etkisiyle mantar bol fiyatları düşürdük. Gittiğimiz yer uzak 100 kilometre yol gidiyoruz. Çok fazla yakıt parası veriyoruz bize de bir ekmek kalırsa şükrediyoruz. ‘’Dediler.

Mantar alan vatandaşlar ise fiyatların uygun olduğunu , zor bir şekilde toplanan mantarın bu fiyatının güzel olduğunu ifade ettiler.

-Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2022, 09:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandaş
vatandaş - 1 yıl Önce

Şurayı giderken bide temizleseler çok iyi olacak mantarların üzerine basarak geçiyoruz her defasında...Belediyeninde oraya bi çözüm bulması gerek yaya geçemiyor o bölgeden

Atalay sertkaya
Atalay sertkaya - 1 yıl Önce

Elinde turuf mantarı olan vatandaşlara duyrulur kilosu 107.6 USD den alım olunucaktir iletişim n51market.com #[email protected]

SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138