Vali Yardımcısı Ahmet Berkay Deniz Boyabat’ta deprem yardımlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Vali Yardımcısı Ahmet Berkay Deniz Boyabat’ta deprem yardımlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu


Vali Yardımcısı , Boyabat Kaymakam Vekili Ahmet Berkay Deniz Boyabat’ta basın toplantısı düzenledi. İlçe Kaymakamlık binasında gerçekleştirilen toplantıda Boyabat halkına teşekkür eden Ahmet Berkay Deniz toplanan yardımlar, misafir depremzede aileler, acil ihtiyaç listeleri ve depremzedelere yardım için geliştirilen uygulamalar hakkında bilgi verdi.

Kaymakam Vekili Ahmet Berkay Deniz yaptığı açıklamada  ‘’  Değerli basın mensupları öncelikle 6 Şubat’ta gerçekleşen 13.5 milyon vatandaşımızı etkiliyen deprem felaketi sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılar acil şifalar, geride kalanlara sabırlar diliyoruz.

Depremin ilk gününde itibaren teyakkuz haline geçen Boyabat bugüne kadar bölgeye 61 insani yardım tırını 157 kamu personelini, iş makinalarını göndermiştir. Bölgede Boyabat Kaymakamımız Enver Yılmaz canla başla çalışmaya devam etmektedir.

 Boyabat Kaymakamlığı olarak açılan deprem yardım hesabımızda 1 milyon 448 bin 151 TL bağış birikmiştir. Bu bağışları AFAD’ a gönderilmek üzere  Sinop İl Sosyal Yardımlaşma banka hesabına aktardık.

Afet sonucunda Boyabat’ta an itibariyle  71 depremzede ailemizi 305 vatandaşımızı  misafir ediyoruz. Tüm ihtiyaçlarını  karşılayacak şekilde her türlü malzememizi 15 Temmuz Kültür Merkezi’nde bulunduruyoruz oradan ihtiyaçlarını temin edebilirler.

 
Burada sizler aracığıyla vatandaşlarımıza ‘’Evim Yuvam Olsun ‘’ Projesi’nden bahsetmek istiyorum. Bu proje depremde evini kaybeden vatandaşlarımıza barınma imkanı sağlayacak bir uygulama. İlk aşaması bedelsiz bir tahsis yapmaktan oluşuyor en az 3 ay olmak kaydıyla 1 senelik bir sözleşme yapılıyor. Kaymakamlığımız tarafından incelendikten sonra onayı veriliyor.

Diğer uygulaması ise ‘’Düşük Bedelli Kiraya Verme  ‘’ uygulaması, en az 1 yıl olmak kaydıyla kira sözleşmesiyle oluşan bir proje. Bunların yanında kira yardımında bulunmak isteyen vatandaşlarımızı kapsayan çalışmamız var buda AFAD ‘ın kira bağış hesabına yatırılabilir. Boyabat Kaymakamlığının deprem bağış hesabıda aktif olarak devam etmektedir.Deprem felaketinin tüm izlerini silmek için yardımlarımız aksamadan devam edecek bu uzun soluklu bir iş. 

Güncel ihtiyaç listemiz ‘’ Katı sıvı sabun, şampuan, havlu, plastik çatal,, kaşık, tabak, kuru gıda, tüp, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, diş fırçası, diş macunu ‘’ vatandaşların yardımlarını Boyabat Kültür Merkezi’ne aktarmalarını bekliyoruz.

Ayrıca deprem bölgesinde gönüllü olarak bir hafta on gün süre çalışacak sıhhi tesisatçı ve elektrikçiye ihtiyaç bulunmakta. Boyabat’tan gönüllü olarak gitmek isteyen hemşehrilerimiz Kaymakamlığımıza başvurabilirler.

Sinop Valiliğimiz olarak www.sinoptekyurek.com uygulamasını  hayata geçirdik. Gönüllü olmak isteyen vatandaşlarımız, konaklama ihtiyacı için, ihtiyaç karşılamak için , araç göndermek ve istihdam sağlamak için buraya bilgilerini girebilirler.

Özellikle son dönemlerde toplanan bu yardımlardan sonra ev ve istihdam kısmına biraz daha öncelik vereceğiz. İstihdam noktasında Boyabatlı iş adamlarımızdan ve sanayicelerimizden depremzede kardeşlerimizin uyum ve adaptasyonu için iş imkanları kapsamında desteklerini bekliyoruz.

İnsan üstü bir çabayla  fedakarlık, cömertlik ve alicenaplık örneği gösteren Sinoplu ve Boyabatlı vatandaşlarımıza, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımıza, İş adamlarımıza sanayicilerimize çok teşekkür ediyorum.Allah bir daha böyle felaketler göstermesin inşallah . ‘’ ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2023, 15:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115