Vali Şakalar Kısa Dönem Erlerin Yemin Törenine Katıldı

Vali Şakalar Kısa Dönem Erlerin Yemin Törenine Katıldı


Vali Şakalar Kısa Dönem Erlerin Yemin Törenine Katıldı


Sinop Valisi Köksal Şakalar, Sinop İl Jandarma Komutanlığı tarafından Sinop Kültür Merkezinde düzenlenen 373. Kısa Dönem Erlerin Yemin Törenine katıldı.
 Şakalar, yemin töreninin yapılacağı İl Jandarma Komutanlığı'nın önünde İl Jandarma Komutanı J. Kd.  Alb. Halil Altıntaş ve Protokol üyeleri  tarafından karşılandı. Vali Köksal Şakalar’ın  askerleri selamlamasının ardından 373. Kısa Dönem Erlerin yemin töreni, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.
 
Türk Bayrağı’nın and içme töreni için yerini alması sonrasında 373. Kısa Dönem 49 Jandarma Eri yeminlerini etti. Yemin eden Erlerin adına J. Er Durmuş Enes bir konuşma yaptı. J. Er Durmuş Enes’in  konuşmasının ardından İl Jandarma Komutanı   J. Kd. Alb. Halil Altıntaş  günün anlam ve önemini belirten  bir konuşma yaptı.
 
373. Kısa Dönem Erlerin yemin töreninde  yapılan konuşmaların ardından J. Er Güven Can Eşme tarafından komando olmak onurumdur şiirinin okunması ve  Türkü dinletisi gerçekleşti.
 
Yemin töreninin son bölümünde Yemin Törenine katılamayan anne ve babalar adına Muğla’dan gelen J. Er Güven Can Eşme ve ailesine ödülünü, Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Karaduman’ın vermesi, birliğe ilk katılan  J. Er Ömer Faruk Taşkol’a  AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş’in ödülünü vermesi ve son olarak  Vali Köksal Şakalar’ın atışlarda başarılı olan  J. Er İlker Can’a ödülünü takdim etmesinin ardından program sona erdi.
 
373. Kısa Dönem Erlerin yemin törenine Vali Köksal Şakalar’ın yanı sıra, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, İl Jandarma  Komutanı  J. Kd. Alb. Halil Altıntaş, Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Karaduman, İl Emniyet Müdür V. Alpaslan Özdağlı,  Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, vatandaşlar ve yemin eden erlerin aileleri katıldı.

-Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115