Türkiye’nin en kalitesiz havası Boyabat'ta Ölçüldü

Türkiye’nin en kalitesiz havası Boyabat'ta Ölçüldü

Türkiye’nin en kalitesiz havası Boyabat'ta Ölçüldü

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Hava Kalitesi ölçüm sonuçlarına  göre Boyabat'ın  hava kalitesi, Türkiye'nin en kalitesiz havası olarak ölçüldü.

Boyabat Yıldız Mahallesinde bulunan Hava Kalitesi ölçüm cihazının bakanlık internet sitesine gönderdiği raporlara göre 12 Şubat itibariyle Türkiye’nin en kalitesiz havası Boyabat'ta  ölçüldü. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının web sayfasında yayımladığı bu raporlarda Boyabat ilçesinin hava kalitesi 500 (tehlikeli) seviyede görünüyor.

Ayrıca ''Hava kalitesi ciddi sağlık etkileri oluşturabilecek seviyede'' ifadelerine yer verildi.12 Şubat günü Boyabat dışında Türkiye'de herhangi bir yerde hava kalite indeksi tehlikeli seviyede olan başka bir bölge ölçülmedi.

-Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2019, 09:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 5 yıl Önce

ölçmek mi lazım belli değil mi nerede eski Boyabat’ım çok kirlendi

Sezai Sarıca
Sezai Sarıca - 5 yıl Önce

Boyabatlıyım habere üzüldüm,inşAllah gereken önlemler alınır.

Mağdur vatandaş
Mağdur vatandaş - 5 yıl Önce

MaşAllah ne kadar güzel bir konuyla gündeme gelmişiz(!) Gerçekten berbat bir hava. İnsan dışarı çıkamıyor, özellikle de astım hastaları eve mahkum oluyor. Onu da bırak bu kokular eve dahi giriyor, nefes alamıyorlar, yazık değil mi bu hasta insanlara. Annem astım hastası ve hergün biz bu sıkıntıları çekmek zorunda mıyız? Bu hava yüzünden biz de astım hastası olacaz yakında. Yetkililerden rica ediyoruz tamam doğal gaz boruları geldi de biran evvel çalışmalar başlansın ya da hızlansın, hizmete geçsin lütfen. Yol boyu oturanlara özellikle zorunlu yapsınlar rica ediyoruz

BOZUKTUR
BOZUKTUR - 5 yıl Önce

ÖLÇÜM ALETLERİNE BOZUKTUR DERLER ŞİMDİ

Cemal
Cemal - 5 yıl Önce

Hava kirli, neden kirli bizim evlerde kullandığımız kömür yüzünden, doğal gaz bir an önce gelirse bu sorun çözülür.

Hehe
Hehe - 2 yıl Önce

Her yer sanayi harıl harıl çalışıyor her türlü üretim de var ondan kirlidir çevre il veilçelerde kirli o zaman kalitesizmiş havayıda başka yerden mi ithal ediyoruz hiç inanmadım zerre güvenmiyorum

SIRADAKİ HABER

banner115