Sinop Valilisi Köksal Şakalar Kadınlar Gününü Kutladı

Sinop Valilisi Köksal Şakalar Kadınlar Gününü Kutladı

Vali Köksal Şakalar'ın Kadınlar Günü Mesajı


Valisi Köksal Şakalar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
 
''8 Mart 1977'de Birleşmiş Milletler tarafından kadınlara ekonomik ve sosyal alanda eşit hakların tanınmasının onaylanmasından bu yana, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm dünyada, kadınların eşitlik, refah ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri dayanışma günü olarak kutlanmaktadır.
 
Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme, kadını toplum içinde konumlandırdığı yer, ona duyduğu saygı ve verdiği değer ile ölçülmektedir. Bizler, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız. Tarihin her döneminde Türk toplum ve aile yapısında müstesna bir yere sahip olan kadın, aile kurumunun temel taşı, değerlerin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu rolünü üstlenerek, şefkatin, fedakarlığın, sabrın ve özverinin sembolü olmuştur.
 
Bizim örf ve adetlerimize göre yuvanın gerçek sahibi olan kadın, ailenin ve toplumun temel direğini oluşturmaktadır. Toplum yaşantımızın her bölümünde yer alan Türk Kadını, toplumda gerçek ve hak ettiği yerini almalıdır. Ülke nüfusunun  yüzde ellisini oluşturan kadınlarımız, ülke yönetiminde daha çok söz sahibi olmayı hak etmektedir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, dünden bugüne toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer alan, her şartta fedakarlıklarını esirgemeyen, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in “Cennet annelerin ayakları altındadır” hadis-i şerifinin muhatabı olan annelerimiz ve tüm kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.
''
 
-Haber merkezi

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2019, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138