Sinop'ta STK Dayanışma Platformu ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

Sinop'ta STK Dayanışma Platformu ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

Sinop'ta STK Dayanışma Platformu ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

Sinop'ta STK Dayanışma Platformu ikinci toplantısını 24.08.2022 Çarşamba Saat 20.00 da Sinop Sakatlar Derneği  şubesinde  gerçekleştirdi. 

Toplantıya Sinop İş İnsanları Derneği SİNDER Başkan’ı Yılmaz Öz ,Sinop Mübadele ve Balkan Türkleri Derneği Başkan’ı Kenan Aral ,Sinop Fenerbahçeliler Derneği Başkan’ı Ertan Gümüş ,Sinop Beşiktaşlılar Derneği Başkan’ı Alper Bayrak ,Sinop İl ve İlçeleri Yardımlaşma Derneği SİYAD ve Sinop Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkan’ı Oğuzhan Okumuş ,Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği ve Eğitim Programları Evrensel ve Kültürel Aktiviteler Derneği Başkan’ı İrem Ebru Kuru ,Güç Birliği Derneği Başkan Yardımcısı Arzu Dizdaroğlu ,Sinop Spastik Çocuklar Derneği Başkan’ı Berrin Gürleyen ,Sinop Yardım Severler Derneği Başkan’ı Sevim Ünaldı  ve Sakatlar Derneği Başkan’ı Murat Karagülmez’in katılımlarıyla Sinop'un sorunları masaya yatırıldı.


Toplantı sonrasında yapılan açıklamada ''  Yapılan faaliyetler ve yapılacak faaliyetler başkanlar tarafından ele alındı.Bilhassa Sakatlar Derneğimizin sorunları üzerinde görüş alışverişinde bulunduk.  Şehir içindeki  durakların engelli vatandaşlarımıza uygun olmadığını ,engelli vatandaşlarımızın bineceği otobüsün olmadığı,dolmuşlarında engelli vatandaşlarımızın binmesi için uygun olmadığı ve en önemlisi üzülerek ifade ediyoruz ki dolmuşlara alınmadığını başkan Murat Karagülmez anlattı. Şunu unutmamalıyız ki hepimiz birer engelli adayıyız.Gelin engelleri birlikte aşalım.

Toplantımızın sonucu olarak:
1-Siyaset,ön yargı ve eşitsizlik olmadan birbirimize güvenerek Sinop için birlikte çalışmaya karar verdik.
2-Çekinerek,tereddüt ederek,kim ne der ,ne söyler düşüncesi ile değil Sinop için burda olacağız.
3-Sinoplu STK lar bir araya geldi. STK ların görevi nedir sorusuna cevabımız:
Sinoplu STK lar olarak seçtiklerimizi,kurum amirlerini,bir araya getirerek sorunları birlikte tartışmak ve çözümler aramak,

4-Daha sonraki toplantımıza Sn.Vali ,Sn.Belediye Başkanı,tüm siyasi partilerin başkanı ve Sinop vekillerinide toplantıya davet edilmesine karar verildi.
SİNOP STK DAYANIŞMA PLATFORMU ilimizin Valisi,Belediye Başkanı,Vekilleri ve tüm kurum amirleriyle işbirliği içinde sorunların çözülmesine yardımcı olmak, yapıcı olmak ve Sinopumuza katkı sağlamak için çalışmalarımız devam edecektir. Kamuoyuna saygılarımızla
'' ifadelerine yer verildi.

                                                                      

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2022, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115