Ozan Sarısoy '' Basın için sözlü önerge verdi ''

Ozan Sarısoy '' Basın için sözlü önerge verdi ''

Ozan Sarısoy '' Basın için sözlü önerge verdi ''

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) CHP'li İl Genel Meclisi Üyesi Ozan Sarısoy, meclis kararlarının yerel gazetelerde yayınlanması için sözlü önerge verdi. Sarısoy, bunun Sinop basınına can suyu olacağını söyledi.

BASIN İÇİN SÖZLÜ ÖNERGE

Sinop İl Genel Meclisi Mart ayı oturumları Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu başkanlığında gerçekleştirilen ilk toplantıyla başladı. Oturumda söz alan CHP'li İl Genel Meclisi Üyesi Ozan Sarısoy, meclis kararlarının yerel gazetelerde yayınlanması için sözlü önerge verdi. 

Sarısoy, “Burada Sinop ve Sinop’un ilçeleri, bütün köyleri ile ilgili ciddi kararlar alınıp uygulanır, hayata geçiriliyor. Yalnız insanlar bize oy verirken sadece köyde yaşayanlar değil, şehir merkezinde yaşayan insanlarımızdan da binlerce oy alıp, güven tazeleyip halkın teveccühü ile bu makamlara geliyoruz. Bu makamlarda halkın isteklerini, devletin imkânlarıyla hayata geçirmek için mücadele ediyoruz. İnsanlar bize oy verip buraya gönderdikten sonra biz burada ne yapıyoruz, burada ne kararlar alıyoruz, bunlarla ilgili vatandaşın en ufak bir bilgisi yok. Sadece bize buraya misafir olan muhtarlarımız, sivil toplum örgütleri, dernek başkanları kendileri ile ilgili bir konu olduğunda gelip buradaki işleyişi görebiliyorlar. Bunun dışındaki işleyici bize oy veren her vatandaşın görmesi için benim bu meclise bir talebim bir önerimdir. Bizim bu her ay çıkardığımız meclis gündemi Sinop’ta ve ilçelerindeki yerel gazetelerde reklam niteliğinde yayınlanırsa hem yerel medyamıza ayakta durmak için mücadele eden gazetelerimize bir can suyu olur. Bunun bir örneğini Sinop Belediyesi uygulayacak. 

Önümüzdeki günlerde Belediye Meclis kararları yerel gazetelerimizde yayınlanacak. Bizim burada ne yaptığımızı, ne karar aldığımızı böylece vatandaş da görmüş olur. Şu anda vatandaş burada bizim ne yaptığımız bilmiyor. Hepimiz şeffafız. Herkesin burada neyi yaptığımız bilmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2022, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115