Macar Büyükelçi Viktor Matis'ten Atatürk'e Büyük Övgü

Macar Büyükelçi Viktor Matis'ten Atatürk'e Büyük Övgü

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı'nın girişimleri ve daveti üzerine Boyabat ilçesine gelen Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis Boyabat 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi Konferans Salonunda yaptığı sunum konuşmasında Atatürk'e büyük övgülerde bulundu.

 Büyükelçi Matis, Macar Su Mühendisi Albert Kovac'ın mezarını görmek için Boyabat ilçesine yaptığı ziyarette "Mustafa Kemal Atatürk’ün Macaristanlı Bilim adamları ve Mühendisleri Türkiye Cumhuriyeti’ne davet ettiğini ve bu olaydan dolayı çok onur duyduklarını dile getirerek "Kesin diyemiyorum ama büyük ihtimalle Albert Ajtai Kovach Atatürk'ün daveti üzerine Türkiye'ye gelmiş olabilir. 1. Dünya Savaşında da Türkler ve Macarlar aynı kaderi paylaşmışlardır. Ancak bizim Mustafa Kemal Atatürk gibi bir liderimiz olmadığı için ülkemiz topraklarının üçte ikisini kaybederek 1.Dünya Savaşı'ndan büyük kayıpla çıktık, hala daha kendimize gelemedik" diyerek. 1. Dünya Savaşı sonrası Mustafa Kemal'in Türk tarihindeki önemini vurgulayıp övgülerle bahsetti.

Macar Büyükelçinin bu sözleri salondaki izleyicilerden büyük alkış aldı.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2019, 20:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandaş...
vatandaş... - 5 yıl Önce

sayın büyükelçim;
atatürk'e karşı göstermiş olduğunuz sevgi,saygı taktire şayan bir davranıştı.
sizler, atatürk gibi bir liderimiz olmadığından 1. dünya savaşında ülke topraklarımızın üçte ikisini kaybettik diyorsunuz.
bizler kurtuluş savaşında kaybettiğimiz topraklarımızı geri aldık.
bir lider farkını sizler çok iyi görüyorsunuz .
fakat ne yazık ki siyasal iktidarımız böyle bir farkı görmezden geliyor,ve aksine böyle bir lideri kin, nefret ve öfke dolu söylemlerle itibarsızlaştırılmaya çalışıyor!.
cumhuriyeti kuran ülke halkını kul olmaktan çıkarıp özgür birey yapan büyük lider m.kemal atatürk'e göstermiş olduğunuz ilgi ,alaka ve sevgiden dolayı size binlerce teşekkürler.

SIRADAKİ HABER

banner115