Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alpaslan, Boyabat'ta restorasyon çalışmalarını inceledi

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alpaslan, Boyabat'ta restorasyon çalışmalarını inceledi

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, beraberinde AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ile Boyabat Belediye Başkanı Hüseyin Coşar'ı makamında ziyaret edip hayırlı olsun dileklerinde bulunup, başarılar diledi.

Alpaslan Belediye ziyareti ardından Tarihi Orta Çarşı'daki restorasyon çalışmalarını inceleyip ilgililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Orta Çarşıda bir kahvehanede çay içip vatandaşlarla sohbet eden Alpaslan, tarihi Kemaldede Camisi ve restorasyon çalışması devam eden tarihi İnönü İlkokulu'nda da incelemelerde bulunup çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Alpaslan Boyabat programının sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada,
Sinop, hem kültürel ve tarih açısından çok zengin, hem de doğal güzellikleri olağanüstü düzeyde olan bir ilimizdir, dedi.

Alpaslan, "Kültür Turizm açısından da çok önem verdiğimiz bu ilimizde bugün milletvekilimizle, valimizle, stk emsilcilerimizle başta Sinop Cezaevi olmak üzere incelemelerde bulunduk.

Boyabat Orta Çarşı’da etaplar halinde yürüttüğümüz restorasyon çalışmalarımız var, hem bunların değerlendirmesini, hem de inceleyerek hangi durumda olduklarını gördük. İkinci etap çalışmalarına bir an önce başlamak için değerlendirmelerde bulunduk. İnşallah hızlı bir şekilde ikinci etaba da başlayacağız.

Boyabat’ın bu tarihi varlığını ihya ederek, vatandaşlarımıza ve ülkemize sunmuş olacağız. Bu projeler bittiğinde Boyabat Türkiye’nin her yerinden dünyanın her yerinden ziyaretçi alacak.

Bu tarihi yerlere olan sorumluluğumuzu yerine getirerek gelecek nesillere aktarmayı planlıyoruz. Boyabat ziyaretimizin amacı buydu, inşallah bunları daha hızlı ve daha verimli şekilde devam ettireceğiz." ifadelerine yer verdi.

Programa, İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz, Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Süren, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Yaylaoğlu ve diğer ilgililer katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2022, 20:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115