Kaymakam Çetin, ilçe merkezinde koronavirüs denetimlerinde bulundu

Kaymakam Çetin, ilçe merkezinde koronavirüs denetimlerinde bulundu

İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda Boyabat ilçe merkezi ve bağlı köylerinde iş yerleri ve sosyal alanlarda koronavirüs denetimleri gerçekleştirildi. 

6 Ağustos 2020 perşembe günü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun genelgesi doğrultusunda tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Boyabat ilçesinde de Kaymakam Mehmet Nuri Çetin Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin katıldığı koronavirüs denetimleri gerçekleştirildi. 

Adnan Menderes Bulvarı ve çevresindeki iş yerlerinde ve açık alanlarda gerçekleştirilen denetimlerde istisnalar dışında vatandaşların temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyulduğu görüldü. 

Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, denetimlerinde kurallara riayet eden iş yeri sahiplerine ve açık alandaki vatandaşlara teşekkür edip, "Sizler kuralları ne kadar ciddiye alıp uygularsanız, bu salgından da o kadar çabuk kurtulacağız. Kurallara uymaya devam edin, teşekkür ediyorum" dedi. 

Kaymakam Çetin, denetimler sonrasında basına yaptığı açıklamada "Bu gün İçişleri Bakanlığımızın gönderdiği genelge doğrultusunda, belediye başkanımız, tüm daire amirlerimizle birlikte esnaflarımızı ve halkımızı ziyaret ettik. Vatandaşlarımıza koronavirüsün ne kadar ciddi bir hastalık olduğunu söyleyip, maske, mesafe ve temizlik denetimleri yaptık. 

Denetimlerde gördük ki ilçemizde yüzde yüze yakın kurallara uyuluyor. Boyabat halkına bu hassasiyetleri için çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten yaşlısından gencine kadar herkes kurallara uyuyor. Tüm esnaflarımıza, vatandaşlarımıza ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."
dedi. 

Denetimler sırasında az da olsa maskesiz görülen vatandaşlar uyarılırken İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından maske verildi. 

Aynı gün Boyabat Panayır mevkisinde ilçede faaliyet gösteren ticari taksiler ve minibüsler belediye ekipleri tarafından dezenfekte edilip Boyabat Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İrfan Erbaş tarafından belgeleri verildi. Dezenfekte çalışmalarına İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar da katılarak, sürücülere kuralları hatırlatıp, titizlikle uymaları gerektiğini söyledi. 

İlçe Kaymakamlığı tarafından oluşturulan diğer ekipler de konaklama tesisi, alışveriş merkezi, pazar yeri, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, çay bahçesi, berber/kuaför/güzellik merkezi, internet kafe/salonu ve elektronik oyun yeri, park ve taksi durakları gibi iş yerlerinde gün boyu denetimlerini sürdürdüler. 

İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de ilçe merkezine bağlı köylerdeki gerekli yerlerde genelge kapsamında koronavirüs denetimlerini gerçekleştirdiler. 

Mahmut Coşkun




 

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2020, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115