Kaya Cami restorasyonunda sona doğru

Kaya Cami restorasyonunda sona doğru

Kaya Cami restorasyonunda sona doğru

05.11.2018 Çarşamba günü Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, 1192 yılında inşa edilen Kaya Camii’nin restorasyon çalışmalarında sona gelindiğini belirtti.

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, büyük bir özveri ve gayret içerisinde yapılan çalışmalar sonucunda caminin günümüze yeniden kazandırıldığını söyledi.

Medeniyetimize sahip çıkıyoruz

Boyabat Belediyesi’nin ilçe genelinde başlatmış olduğu restorasyon çalışmalarının şehir kültürünün yaşatılması ve medeniyet değerlerine sahip çıkılması adına önemli bulduğunu ifade eden Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, "Biz öncülük ettik. Çok şey başarıldı. Şimdi tüm kurumlar bu konuda hassas. Ecdad yadigarı eserlerin ihyası ve yaşatılması için tüm kurumlar restorasyon çalışmalarına ayrı önem veriyor. Son olarak, Kaya Camii’nin restorasyon çalışmaları da tamamlanmak üzere. Bu önemli çalışma ile medeniyetimizin gün ışığına çıkarılmasına, yaşatılmasına ve ecdadımızın eserlerine, dolayısıyla tarihimize sahip çıkmış oluyoruz.” ifadelerini kullandı.


Başkan Çakıcı, Kaya Cami restorasyon çalışmalarının kısa zamanda tamamlanacağını ve caminin en yakın zamanda ibadete açılacağını söyledi.

-Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2018, 13:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kazım konak
Kazım konak - 5 yıl Önce

ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun geride kalanlara ALLAH sabırlar ihsan eylesin

SIRADAKİ HABER

banner115