İstanbul'da Boyabat Standına Büyük İlgi

Bu yıl 5.’si gerçekleştirilecek olan Sinop tanıtım günleri Yenikapı’da başladı. Organizasyonun resmi açılışı gerçekleşti.

İstanbul'da Boyabat Standına Büyük İlgi

Boyabat İstanbul'a böyle taşındı


Bu yıl 5.’si gerçekleştirilecek olan Sinop tanıtım günleri Yenikapı’da başladı. Organizasyonun resmi açılışı gerçekleşti.

Sinop ve ilçelerindeki tarihi ve kültürel mirasları yaşatan özel tasarımların ziyaretçilerin beğenisine sunulacağı etkinlikte Sinop'tan gelen işletmeler İstanbul'da yaşayan hemşehrileri ve diğer misafirler için özenle hazırladıkları birbirinden güzel ürünleri standlarda yerini aldı.  

1 Kasım itibariyle kapılarını İstanbullulara açan Sinop Tanıtım Günlerinde renkli görüntüler yaşanmaya başladı bile. Tanıtım günlerinin resmi açılış töreni  2 Kasım Cuma 18:00'da yapıldı.

Etkinlik başladığı andan itibaren Boyabat'ın tanıtımına katkı sağlayan standlar büyük bir ilgi gördü.Boyabat Kalesi,Boyabat Evleri,Aslan Kaya Mezarı,Yöresel Lezzetleri ve yeni hizmete giren veya önümüzdeki günlerde açılışı gerçekleştirilecek projeler ile Boyabat'ın tanıtımına katkı sağlıyor.Yoğun bir ilginin yaşandığı standlarda yörenin en büyük lezzetlerinden biri olan keşkek ikramı yapıldı.Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı pilav ve keşkek ikramında sonra yine Boyabat'ın lezzetlerinden lokum ve fındık şekerini İstanbulluların beğenilerine sundu.

Boyabat'ın bir kültür müzesi,medeniyet müzesi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ''Standımız yurtiçi ve yurtdışı misafirlerimizin büyük ilgisi ile karşılaşıyor.Bizler Boyabatımızı Yenikapıya taşıdık.Boyabat sevdalısı ,Boyabat'a gönül vermiş ve Boyabat'ı tanımaya çalışan herkesi standımıza bekliyoruz.Buraya gelerek bizleri onurlandıran herkese teşekkürlerimi sunuyorum.'' dedi.


Sinop Ak Parti Milletvekili Nazım Maviş,Sinop Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Barış Karadeniz,CHP Grup Başkanvekili Engin Altay,CHP Genel Sekreteri Akif Hamza Çebi,MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem,Sinop Valisi Köksal Şakalar,Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı Boyabat standını ziyaret ettiler.

-Haber Merkezi


 

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2018, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115