Geleneksel Boyabat Panayırı başladı

Geleneksel Boyabat Panayırı başladı

Her yıl ekim ayının ikinci çarşamba günü kurulan Geleneksel Boyabat Panayırı  11 Ekim 2023 Çarşamba günü başladı.

Tarihi asırlar öncesine dayanan Boyabat Panayırı 11 Ekim Çarşamba günü saat 14:00 itibariyle gerçekleştirilen etkinle açıldı. Boyabat İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz  Boyabat Panayırının asırlara dayanan bir mazisi olduğunu, bu geleneğin yaşaması için de kaymakamlık ve belediyemiz her türlü gayreti gösteriyoruz, dedi.

Yılmaz, "Geleneksel Panayırımız Boyabat'ımızın tanıtımı açısından da büyük bir öneme sahiptir. Türkiye’nin dört bir yanından gelen esnaflarımız, ziyaretçilerimiz gittikleri yerlerde ilçemizin misafirperverliğinden, tarihi ve doğal güzelliklerinden, yöresel lezzetlerinden bahsederek ilçemizin turizm elçisi olacaklardır. Tüm esnaflarımıza, misafirlerimize hoş geldiniz diyor, helalinden bol kazançlar diliyorum," ifadelerini kullandı.

Panayırın ilçelerinin tanıtımı ve ekonomisi açısından büyük önem taşıdığını söyleyen Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, "Tarihi Boyabat Panayırını bugün itibariyle açmış bulunuyoruz. Hayırlara vesile olmasını Cenabı  Haktan niyaz ediyoruz. Dışarıdan gelen ve ilçeden panayırımıza katılan esnaflarımızada bereketli bol kazançlar diliyorum. Esnaflarımız yağmurla geldiler bereketle geldiler inşallah bu seneki kazançları geçmiş yıllardan daha bereketli olur. Boyabat Panayırı mazisi çok eski olan bir panayır. Ancak çocukluğumuzu düşündüğümüz zaman o günleri özlememek mümkün değil. Boyabat Panayırı denildiği zaman özellikle köyden gelen vatandaşlarımızın bir yıllık ihtiyaçlarını karşıladığı halısından kilimine, gömleğinden ayakkabısına her ihtiyaçlarını karşıladığı bir panayırdı. Dünyadaki bir çok gelişme ile birlikte panayırlarımızın şekli değişmeye başladı. Ama yine de bu gelenek devam ediyor. Bu yılda panayırımız kazasız belasız geçmesini, esnaflarımızın güzel alışverişler yapmasını bereketli kazançlar temin etmelerini istiyorum. Cenabı Haktan niyaz ediyorum panayırımız hayırlı uğurlu olsun. ‘’ dedi.

Kaymakam Enver Yılmaz , Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Gül, Boyabat İlçe Jandarma Komutan Vekili J. Asb. Kd. Bçşv. Ersin Coşkun ve stk temsilcileri panayır alanında stant kuran esnaflara hoşgeldiniz diyerek işlerinde kolaylıklar dilediler.

- Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2023, 14:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
Fatih coşkun
Fatih coşkun - 7 ay Önce

80/90lı YILLARDA. ULUKÖYE KURULURDU PANAYIR O ZAMANLAR PARAMIZ YOKTU BİŞEY ALAMAZDIK ŞİMDİ PARAMIZ VAR HİÇBİRŞEY CANIMIZ ÇEKMİYOR.:(

vatandaş
vatandaş - 8 ay Önce

GÜREŞ NEDEN YOK?

Boyabatlı
Boyabatlı - 8 ay Önce

Geçmiş panayırlara bakalım ekim ayının 3. çarşambası olarak biliyorum ben

SIRADAKİ HABER

banner115