Eğitim Bir Sen'den basın açıklaması

Eğitim Bir Sen'den basın açıklaması

Eğitim Bir Sen'den basın açıklaması


Öğretmenlerimiz açısından 5 Eylül tarihi itibari ile öğrencilerimiz ve eğitimin paydaşları açısından 12 Eylül Pazartesi, yani bu gün başlayan olan 
2022-2023 Eğitim Öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyoruz.
Her eğitim öğretim yılına büyük bir heyecan ve mutlulukla başlayan öğretmenlerimiz bu yıl buruk ve kırgınlar, moral ve motivasyonları maalesef düşük. 
Yeni eğitim öğretim yılına donanımsal olarak hazır olsalar da arkadaşlarımızın kafalarında ki onlarca soru işaretleri bu hazır olunuşuma gölge düşürmüştür.

Bugün buradan eğitim çalışanlarımızın tüm enerjilerini eğitim öğretime öğrencilerine verebileceği çalışma ortamını, barış ve huzurunu sağlayacak olan bakanlığa ve hükümete sesleniyoruz:
2022 – 2023 Eğitim Öğretim yılı eğitim çalışanları açısından önceki yıllara göre ekonomik zorlukları daha fazla hissettiğimiz bir yıl olacak.

Alım gücünü arttıracak eğitim çalışanlarını rahatlatacak mali haklarda iyileştirme yapılması elzem olmuştur.
Her eğitim öğretim yılı başında sadece öğretmenlere verilen Eğitim Öğretim tazminatının Eğitim çalışanlarının tamamına kapsamı genişletilip miktarı artırılarak verilmelidir. Enflasyon karşısında sembolik bir rakama dönüşen (1300 TL) yerine tüm eğitim çalışanlarının yüzünü güldürecek bir oranda arttırılmasını talep ediyoruz.

Eğitim çalışanları bir bütündür. Öğretmeni ve öğretmen dışı çalışanların arasında ayrım son bulsun Eğitime hazırlık ödeneği çalışanların tamamına verilsin.

3600 ek gösterge düzenlemesinde şeflerimizin dahil edilmemiş olması çalışma barışı huzuruna, verimine olumsuz etki etmektedir. Bu adaletsizlik giderilmeli şeflerimizde 3600 ek göstergeden yararlandırılmalıdır.

Kamuda 1 milyonun üzerindeki istihdam sayısıyla öğretmenlerimiz en büyük çalışan grubunu oluşturmaktadır. Çalışanlar arasında toplumsal saygınlığı en yüksek kesim olan öğretmenlerimizin sorunlarına yasal dayanak oluşturmak adına 14 Şubat 2022 tarihinde yürürlüğü giren öğretmenlik Meslek Kanunu sahanın beklentilerinden uzak olarak, öğretmenlerin ve yetkili sendikanın görüşleri dikkate alınmadan hazırlanmış ve kabul edilmiştir. 
Sınav esaslı getirilmek istenen kariyer planlaması 5.Dönem ve 6.Dönem toplu sözleşmemizde taleplerimiz ile örtüşmelidir. Sürecin başından beri ifade ettiğimiz 8 yılını dolduran uzman12 yılını dolduran baş öğretmen özel hizmet tazminatından yararlanmalıdır.
Eğitim Bir Sen olarak Toplu Sözleşme Teklifimiz esas olsun sınav tartışması son bulsun diyoruz. Biz yetkili sendika görev ve sorumluluğumuzla kanun çıkmadan önce toplu sözleşme döneminde hazırladığımız teklifle uygun olarak en az 8 yıl süreyle fiilen öğretmenlik yapmış olanlara uzman öğretmenler en az 4 yıl süreyle fiilen uzman öğretmenlik yapmış olanlara ise başöğretmenler için ön görülen özel hizmet tazminatı ödenmesini istiyoruz. 

 

Öğretmenlik mesleği zaten kariyer meslek. 
 

Öğretmenlerimizin tek derdi unvan sahibi olmak değil, ekonomik olarak rahatça geçinebilecekleri ücret sahibi olmaktır. Kanun bu haliyle uygulanması okullardaki çalışma barışı bozacak bu durum da eğitim öğretime olumsuz bir şekilde yansıyacaktır. Hükümeti meclisin açılması ile birlikte yasa ile ilgili düzenlemeye davet ediyoruz.
Öğretmenlerin 60 yıllık hayali olan bir oldu bitti ile yasalaştırılan Öğretmen Meslek Kanunu; Öğretmene destek kanunu olsun dedik, öğretmenlerin kâbusu olmasın, Hükümeti sesimizi duymaya, Meclisin açılması ile birlikte yasal düzenleme yapılarak yanlıştan dönmeye çağırıyoruz. Meslek kanunu köstek, değil destek kanunu olsun.

Enflasyon ateşinin sabit gelirlileri tüm şiddetiyle yaktığı bugünlerde alınan banka promosyonlarının anlamını yitirdiği, eriyip gittiğini görüyoruz. Yapılan üç yıllık anlaşmalar karşılığında çalışanlara ödenen rakamların bir an önce güncellenmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Karlılıkta rekorlar kıran bankaların kazançlarını başta maaşlı müşterilerine borçlu olduklarını hatırlatarak yapılan sözleşmelere ilave kayıpları önleyici, müşterilerini tatmin edecek promosyon artışlarını bir an önce gerçekleştirmelerini uğranan zararın telafisini istiyoruz
 

Bugün bu meydandan bir kez daha sesleniyoruz YHS KALDIRILMALI; "Huzur, hukuk ve hüküm eksikliğiyle çalışmak zorunda bırakılan YHS ayıbından kurtulmanın zamanı geldi" diyoruz.

 "Görev tanımları görevde yükselme imkânları, ek gösterge hakları olmayan mevcut YHS personelinin diğer hizmet sınıflarına geçirilmesini" istiyoruz. 
MEB KİK te alınan karar gereği Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları takvime bağlanarak 2022 yılı içerisinde gerçekleştirilmeli; sınav takvimi ilan edilmelidir. 
4C, 4B ve Sözleşmeli personel uygulamalarından vazgeçilmeli. Kadrolu istihdam kamuda esas alınmalıdır.

                    E

 

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2022, 15:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
devlet başkan
devlet başkan - 2 yıl Önce

zam pazarlıklarını yapan kendi sendikaları değilmiş gibi bir de utanmadan basın açıklaması yapmışlar...

SIRADAKİ HABER

banner115