Dünya Ormancılık gününde Boyabat’ta 685 fidan toprakla buluşturuldu

Dünya Ormancılık gününde Boyabat’ta 685 fidan toprakla buluşturuldu

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında Boyabat’ta 685 fidan toprakla buluşturuldu.

Sinop’un Boyabat ilçesinde 21 Mart 2024 Perşembe günü Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında Boyabat Orman İşletme Müdürlüğü Koordinesinde fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Boyabat Türk Telekom Fen Lisesi Pansiyonu Bahçesi’nde bulunan şehit anıtları önünde gerçekleştirilen programda 500 Mazı, 30 Fıstık Çam, 5 Akasya, 10 Erguvan, 10 Oya Ağacı, 10 Zakkum, 120 Lavanta olmak üzere 685 fidan toprakla buluşturuldu. 100 adet fidanın da vatandaşlara dağıtılacağı öğrenildi.

Boyabat Kaymakamı Enver Yılmaz, etkinlikte yaptığı konuşmada, bir fidanın doğaya can olduğunu söyledi. Özellikle öğrencilerle bu etkinliği hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"İnşallah bu özel günde diktiğimiz fidanlar hayırlı uğurlu olur. Fidan gibi çocuklarımızın diktiği fidanlar, eminim ki onlarla birlikte büyüyüp gidecek. Nasıl ki öğrencilerimiz geleceğimizi şekillendirecek, güzelleştirecek, bu fidanlar da çevremizi güzelleştirecek. Hepinize teşekkür ediyorum, elinize kolunuza sağlık."

Programa İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz’ın yanısıra Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ceylan, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Gül, Orman İşletme Müdürü Evren Faik Ayran, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

- Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2024, 15:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115