Depremzede aileler ; ''Boyabat halkı bizi yalnız bırakmadı''

Boyabat'ta depremzedeler iftar yemeğinde buluştu

Boyabat Kaymakamlığı Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ilçeye gelen depremzede ailelerle iftar yemeğinde buluşuyor.

Sinop Vali Yardımcısı ve Boyabat Kaymakam Vekili Ahmet Berkay Deniz, İlçe Kaymakamlığının düzenlediği iftar yemeğinde depremzede vatandaşların masalarına giderek sohbet edip, İhtiyaçları, sıkıntıları olup olmadığını sordu.

Kaymakamlık salonunda ikinci grup depremzedeler için düzenlenen iftar programında konuşan, Sinop Vali Yardımcısı Deniz, deprem felaketinin ilk gününden beri hem deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın hem de ilçemize gelen depremzede vatandaşlarımızın sıkıntılarının giderilmesi için elimizden geldiğince uğraşıyoruz. dedi.

Deniz, Boyabat Sesi muhabirine yaptığı açıklamada "Depremzede vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarını, taleplerini elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince karşılamaya çalışıyoruz. Her zaman başımızın tacılar, ne kadar kalırlarsa kalsınlar elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, yapacağız. Ramazan kolilerimizi dağıtıyor, çocuklarımızı okula yerleştiriyor, iş bulmak için istihdam kapısını zorlamaya çalışıyoruz.

Burda mümkün olduğunca rahat etsinler. Boyabat'tan eski yerlerine dönüşlerinde güzel anılar götürsünler. Her zaman minnetle, hürmetle, özlemle ansınlar istiyoruz. Mevcut yaşam koşullarını bir nebze yükseltebiliyorsak, bizim için daha büyük mutluluk olamaz. Bundan sonra da kim gelirse gelsin, kim olursa olsun elimizden geldiğince çabalarımız devam edecek." ifadelerinde bulundu.

Belediye Başkanı Hüseyin Coşar da yaptığı açıklamada "Boyabat Kaymakamlığı deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımıza kapılarını, yüreklerini açmışlardır. Elimizden ne geliyorsa, gücümüz ne yetiyorsa kardeşlerimizle beraberiz. Ramazan ayı paylaşma ayıdır. Rabbim bu özelliğimizi, bu güzelliğimizi bozmasın, daim eylesin inşallah. Depremzede kardeşlerimiz bütün ihtiyaçlarını, taleplerini bize iletebilirler, elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu İslami ve insani bir görevdir." dedi.

Hatay Antakya'dan gelen Duygu Doksöz, depremde hayatlarını kaybeden yakınlarının cenazelerini defnettikten sonra Boyabat'ta geldiklerini söyleyerek, burada herkes bizlere elinden gelen yardımı, desteği yapmaya çalıştı, dedi.

Doksöz, "Çok ağır şeyler yaşadık, Allah kimseye yaşatmasın. Bir dakikada evlerimizi, işyerlerimizi, canlarımızı kaybettik. Boyabat'ta kuzenim, dayı kızım var, gelmemize o sebep oldu. Boyabat halkından Allah razı olsun. Herkes elinden geleni yapıp, elini taşın altına koyuyor. Her şey sadece madden değil, Tek yürek, birlik beraberlik manen sıcaklıklarını, yakınlıklarını hissettik. Boyabat Kaymakamlığı, Boyabat Belediyesi ve muhtarımız Adem beye çok teşekkür ederiz. Allah razı olsun" ifadelerinde bulundu.

Malatya Yeşilyurt'tan gelen Miyase Karaman, evlerinin ağır hasarlı olması sebebiyle hayatlarında Boyabat'a ilk defa geldiklerini söyleyerek, "Buradaki Seher Avcı ismindeki bir hanımefendi bize evini açtı. Allah kendisinden, komşularımdan, Boyabat halkından razı olsun. Herkesten çok memnunuz. Bu akşam da bizi buraya iftara davet ettiler. Vali bey ile tanışmış olduk. Kendileri bizimle çok ilgilendiler, Allah razı olsun." dedi.

Hatay'dan gelen Perihan Budak'ta yaptığı açıklamada Boyabat halkının kendilerini yalnız bırakmadığını, çok iyi baktıklarını söyleyerek, "Boyabat halkı bize hem evlerini verdiler, hem yemeklerini paylaştılar. Bizi duygulandırdılar, gururlandırdılar. Bu iyilikleri asla unutmayacağız, Allah hepsinden razı olsun" dedi.

İftar programına Sinop Vali Yardımcısı Ahmet Berkay Deniz, Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, Cumhuriyet Başsavcısı Habibullah Keser, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hüseyin Cihan Tosunoğlu, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Hüseyin Matuk ve depremzede vatandaşlar katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2023, 12:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115