"Çanakkale Zafer Platosu" Etkinliklerine Yoğun İlgi Devam Ediyor

"Çanakkale Zafer Platosu" Etkinliklerine Yoğun İlgi Devam Ediyor


"Çanakkale Zafer Platosu" Etkinliklerine Yoğun İlgi Devam Ediyor

Boyabat Belediyesinin destekleri ve öncülüğünde tiyatro oyuncuları Ali Can Taze, İlker Taze kardeşler ve ekibi tarafından Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. Yıl Dönümü dolayısıyla İnönü İlkokulu bahçesinde kurulan  "Çanakkale Zafer Platosu" etkinlikleri son gününde ünlü sanatçı Ahmet Yenilmez'in Meddah Gösterisiyle son bulacak.

Boyabat ilçesinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. Yıl Dönümü dolayısıyla 5 gündür devam eden "Çanakkale Zafer Platosu" etkinliklerinin son günü olan 18 Mart'ta, Fatsalı tiyatro ve sinema oyuncuları Boyabat halkının ilgi ve misafirperverliğinden, Boyabat halkının da Zafer Platosu ekibinin sergilediği oyunlardan çok memnun kaldıkları görüldü.

5 Gündür devam eden etkinliklere ilçedeki tüm okullardan öğrenciler ve vatandaşlar İnönü İlkokulu bahçesine kurulan "Çanakkale Zafer Platosu"na akın akın gelip gösterileri izlerken, Boyabat Sesi Gazetesi olarak oyunlardan kesitler görüntüleyip sanatçılarımıza da oyunları ve Boyabat halkının igisi hakkında sorular sorup görüşlerini aldık.

Organizasyonu düzenleyen Can Prodüksiyon Genel Sanat Yönetmeni İlker Taze, Boyabat Sesi Gazetesine yaptığı açıklamada "Burada kurulan "Çanakkale Zafer Platosu" nu kardeşim Ali Can Tazeile birlikte organizasyonunu üstlendik. Ve Fatsalı tiyatro oyuncusu arkadaşlarımızla birlikte bu platoda oyuncular anlamında da hayata geçirdik.

Ayın 13'ünde Numan Kurtulmuş Bey'in Kültür Merkezi açılışı dolayısıyla Boyabat ziyaretinde top atışlarıyla etkinliklerimize başladık. Sonrasında buradaki çadırlarımızın açılışını Vekilimiz Nazım Maviş ve Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı'nın katılımlarıyla yaptık. Yoğun bir şekilde alanımız ziyaret ediliyor. Küçücük çocuklarımız bizi izlediklerinde duygusallaşıyorlar, yaşlı teyzelerimiz, dedelerimiz, ablalarımız gelip bizleri izliyorlar.

Boyabat halkı çok platomuza çok ilgi ve alaka gösterdi, Bu anlamda Boyabat halkına çok teşekkür ediyoruz. Bizleri siz Boyabat halkıyla buluşturduğu için Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı'ya çok teşekkür ediyoruz. Burada yaşadığımız duygular bizim için çok önemli. Oyunlarımıza gösterilen ilgi ve çok güzel tepkiler almanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Kurduğumuz Kumandanlık Çadırı, Müze Çadırı, Sahra Hastanesi'nde de canlandırmalar, anlatımlar yapıp bilgiler veriyoruz. Boyabatlı Ömer Oğlu Mustafa'nın torunları yineher yıl ilçe milli eğitimle yapmış olduğumuz çalışmada 10 lise öğrencimiz Boyabat gönüllü birliği alayı çatışma sahneleri canlandırmalarında bizlerle birlikte oluyorlar. Boyabatlı dedeleri Ömer Oğlu Mustafa'ın ruhaniyetini bir günlüğüne de olsa gönüllü olarak yaşıyorlar. Bu anlamda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze de teşekkür ediyorum. Belediyemize, siz değerli basın mensuplarına bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Burada olmaktan çok mutluyuz. Tüm oyuncularımıza ve organizatörümüz Ali Can Taze'ye bizi Boyabat halkıyla buluşturduğu için tekrardan teşekkür ediyorum" dedi.

Biz Boyabat Sesi Gazetesi ekibi olarak ta Çanakkale Zafer Platosu etkinlikleri temsili gösterilerini sergileyen Fatsalı tiyatro ve sinema sanatçıları Ali Can Taze, İlker Taze, İbrahim Çapkın, Ogün Özcan, Recep Ali Ön, Tamer özyurt, Yasemin Coci, Tuba Çakmak, Ercan Karataş, Mert Aktaş'a Çanakkale ruhunu yaşattıkları için teşekkür ediyoruz.


 

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2019, 16:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115