Boyabat’ta zabıta ekiplerinden market ve fırın denetimi

Boyabat’ta zabıta ekiplerinden market ve fırın denetimi

Boyabat’ta zabıta ekiplerinden market ve fırın denetimi

Boyabat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, olası fahiş fiyat artışlarında vatandaşların mağduriyetini önlemek amacıyla ilçede bulunan market ve fırınlara; fiyat ve gramaj denetimi yaptı.

Son günlerde denetimlerini sıklaştıran Boyabat  Belediyesi zabıta ekipleri, market ve fırınlarda; fiyat tarifesi, gramaj ve ürünlerin son kullanma tarihlerini hakkında incelemelerde bulundu.

Özellikle gıda ürünleri incelendi 

Ekipler, un, sıvı yağ, peynir, makarna, sebze ve meyve gibi temel gıda ürünleri ile temizlik maddelerinin fiyatlarını inceledi. Denetimlerde, ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığına, etiket ve künye bilgileri ile indirimli ürünün indirimden önceki fiyatına bakıldı. Ekipler, rastgele seçtikleri ürünleri kasaya götürerek fiyat karşılaştırması yaptı. 

Denetimler, fırınlarda devam etti 

Marketlerin yanı sıra fırınlarda da kontrol yapan Boyabat Belediyesi Zabıta ekipleri, imalathanede sağlık kurallarına uyulup uyulmadığı, hijyen ve ekmek gramajı ile fiyat karşılaştırması konularında denetimlerini sürdürdü.

Boyabat Belediyesinden konuya ilişkin yapılan açıklamada ‘’ Sağlığınız için ekiplerimizle sahadayız. Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimizle; Boyabat'ımızda faaliyet gösteren market fırın ve unlu mamülleri satışı yapan işletmelerde periyodik olarak denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz.Parolamız denetim önceliğimiz sizsiniz. ‘’ ifadelerine yer verildi.

- Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2022, 12:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
yenimahalleli
yenimahalleli - 1 yıl Önce

fur abalıya derler büyük marketler nerde

Pes valla
Pes valla - 1 yıl Önce

Çok güzel teşekkür ederiz belediyeye ama sadece zincirler marketleri değil zahmet olacak ama yerel marketleri de denetlerse daha iyi olur
Tabi bunu yapmaya ne çıkarları ne cesaretleri yetmez ama ben yine de söyleyeyim gerçekten hak hukuk gözeten biri çıkar da denetler belki

Pes valla
Pes valla - 1 yıl Önce

Zaten sizde yayinlamazsiniz bu yorumu

N51SHOP.COM      N51MARKET.COM
N51SHOP.COM N51MARKET.COM - 1 yıl Önce

TESEKKURLER DEYERLI ZABITA MUDURUMUZE VE EKIBINE

SIRADAKİ HABER

banner115