Boyabat’ta yerli ürünler tezgahlarda yerini aldı

Boyabat'ta üretilen yerli meyve ve sebzeler tezgahtaki yerini alarak müşterilerine sunuldu.

Boyabat'ın merkezi bağlarında ve köylerinde üretilen sebze ve meyveler her yıl olduğu gibi Boyabat Beyazıt Cami Meydanında kurulan pazarda kurulan tezgahlarda yerini alarak müşterilere sunuldu. Bağ ve bahçelerde doğal gübre kullanılarak hormonsuz üretilen kavun, karpuz, domates, biber, fasulye, patlıcan, soğan, elma, armut ve benzeri ürünler günlük olarak satılıyor.

Yerli ürünler bu yılda Amasya, Samsun ve Antalya’dan getirilen ürünlere  nazaran daha yüksek fiyatlara satışa sunuluyor. Üreticiler de üretime dönük masrafların her yıl arttığını söyleyerek “ Ürünlerimiz ilçe dışından gelen ürünlere nazaran biraz daha pahalı ancak  lezzeti ve organik olması sebebiyle kesinlikle tercih edilmeli. Vatandaşlarımız yerli ürünleri desteklesinler. ‘’  ifadelerini kullandılar.

Yerli Ürünler, Domates 25-30, Biber 35-40 , Salatalık  20, K. Soğan 15-20 , Patlıcan 20, Pırasa 20, Kabak 20 Fasulye 25-30 , Marul 20, Nane 10, Asma Yaprağı 60, Sarımsak (bağ) 10,  Erik 10-20, Elma (misket) 15-20, Mısır Tane 10 Türk Lirası’ndan satışa sunuluyor.

- Boyabat Sesi

Boyabatlı doktor Hasan Çelik Yılın en iyi Estetik Plastik Cerrahı seçildi Boyabatlı doktor Hasan Çelik Yılın en iyi Estetik Plastik Cerrahı seçildi