Boyabat’ta yeni jandarma binasının temeli atıldı

Boyabat’ta yeni jandarma binasının temeli atıldı

Boyabat’ta yeni jandarma binasının temeli atıldı

Sinop’u Boyabat ilçesinde  yeni jandarma karakol binasının temeli protokol üyelerinin katıldığı törenle atıldı.

Boyabat’ta yeni ilçe jandarma komutanlığı karakol binasının temel atma töreni gerçekleştirildi. 24 Kasım 2023 Cuma günü saat 14:30’da yapılan programa Boyabat Kaymakamı Enver Yılmaz ,İl Jandarma Komutanı  J.Kd. Alb. Ferhat Kuran, Boyabat Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçarslan,  Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın, Adli  yargı, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Çağrı Alperen , İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Ali Kızıltaş , İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Gül ve kurum müdürleri katıldılar.

Temel atma töreninde konuşan  İl Jandarma Komutanı  J.Kd. Alb. Ferhat Kuran ‘’ Bugün Boyabat İlçe Jandarma Komutanlığı Yeni Hizmet binasının temelini atarak halkımızın hizmetine sunacak olmanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Jandarma üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fizik ve  moral gücüyle kutsal vatan toprakları üzerinde görev yaptıkları her noktada vatandaşlarımız her zaman yanında yakınında olmuştur. Suç ve suçlularla etkin mücadele edebilmek için kolluk kuvvetlerinin şeffaflık ve hesap verilebilirlik temeline dayanan, bir strateji çerçevesinde dinamik ve esnek olma zorunluluk hali gelmiştir. Boyabat İlçe Jandarma Komutanlığı bu beklentileri karşılamak, güvenlik  hizmetlerini etkin ve süratli, verimli koordineli bir şekilde icra edebilmek maksadıyla bilgi çağı adı verilen günümüzün gereklerine ve ruhuna uygun görev yapma bilinciyle hareket etmektedir.

Değerli konuklar bugün temelini attığımız Boyabat İlçe Jandarma Komutanlığımız Sinop şehir merkezine 88 km mesafede olup, 1260 kilometrekarelik   sorumluluk  alanına sahiptir. Sorumluluk sahasında 106 köy bulunmaktadır. Bu köylerde toplam 15 bin 440 vatandaşımıza güvenlik hizmeti vermektedir. Yeni hizmet binamız 4 bin 431 metrekare arsa üzerine kurulu 1977 metrekaresi kapalı alan,  3 bin 759 metrekare de açık alana sahiptir. Binamız toplam 50 oda kapasiteli olup çalışma odaları, sistem odası, santral, malzemelik, nezarethane, avukat görüşme odası çağın gereklerine uygun şekilde dizayn edilmiştir. Boyabat İlçe Jandarma Komutanlığı Yeni Hizmet Binasının halkımıza, Jandarma Teşkilatımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yapımında emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu mutlu günümüzde teşrif ederek bizleri onurlandıran tüm konuklarımıza Jandarma Teşkilatı adına saygılarımı ve şükranlarımı sunarım. ‘’ ifadelerini kullandı.


 Açılışta  konuşan İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz,  Boyabat’a bir çok yatırım yapıldığını söyleyerek;   ‘’ Boyabat ilçemizde bugüne kadar eğitimden sağlığa pek çok yatırım yapılmıştır. Bir ilçede olması gereken tüm binalar yapılar ilçemizde de bulunmaktadır. Bugün de ilçemizin çok eskimiş olan  Jandarma Hizmet Binasının yenisinin yapılması üzerine temel atma töreninde bir araya geldik. Emeği geçen herkese saygılarımı ve sevgilerimi sunarım. Jandarma Komutanlığımız emniyet ve asayişin , kamu düzeninin sağlanmasının bel kemiklerinden birisidir. Bir şeyin altını çizmek istiyorum. Yapacağımız bina sadece fiziki bir yapı olmasıyla birlikte bir ruh taşımaktadır. Bu ruhuda taşıyacak olan İlçe Jandarma Komutanlığı Personeli çalışma arkadaşlarımızdır. Ben onlara bugüne kadar özveriyle göstermiş oldukları çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.Bugüne kadar şehit olmuş şehit olmuş personelimize Allah’tan rahmet gazilerimize şükran ve minnetlerimi sunarım. Bu eserimizin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim.’’ Dedi.

Temel atma töreni kurban kesimi sonrasında İlçe Müftüsü Mehmet Evigentürk’ün duasıyla devam etti. Binanın temeline harcı koyacak butona protokol üyeleri bastı.

Çekilen hatıra fotoğrafıyla program son buldu.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2023, 17:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115