Boyabat’ta SAT-2 şap alarmı !

Boyabat’ta SAT-2 şap alarmı !

Boyabat’ta şap alarmı !

Türkiye’nin birçok ilinde görülen şap hastalığı dolayısıyla Boyabat’ta hayvan pazarı kapatılırken hayvan nakli yasaklandı. 

Türkiye’de birkaç ilde yaklaşık 2 aydır görülen SAT-2 tipi şap virüsü nedeniyle hayvan pazarları kapatıldı. Boyabat’ta canlı hayvan pazarı da hayvanlarda görülen hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla kapatıldı. 

Konuya ilişkin, bilgilendirme toplantısında konuşan Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü M. Fatih Şahin; Ülkemizde Sat-2 tipi Şap Hastalığı'nın tespit edilmesi nedeniyle, Bakanlık tarafından alınan önlemler gereği il içi ve il dışı hayvan hareketlerinin durdurulduğunu ve hayvan satış yerlerinin kapatıldığını ifade etti. 

İlçe müdürlüklerine bilgilendirme 

Alınan önlemler kapsamında Sinop’ta Tarım İlçe ve Orman Müdürlüğü teknik personellerine şap hastalığı ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında şap hastalığı, Trakya bölgesine kurbanlık hayvan sevkleri ve hayvan hastalıkları ile mücadele çalışmaları konularında bilgilendirme yapıldı.Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü M. Fatih Şahin;  bu kapsamda ilimiz genelinde Bakanlığımızın talimatı çerçevesinde Şap Hastalığı ile ilgili alınması gereken tedbirlerin başında hayvan hareketlerinin kısıtlanması geldiğini vurguladı. Hastalığın kontrol altına alınmasının hayvan varlığı, ekonomik ve ticari yönden meydana getirebileceği olumsuzluklardan bahsederek çalışmaların aralıksız devam etmesinin gerekliliğini ifade etti.

Toplantıya Sinop İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Ahmet Tam, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü M. Fatih Şahin, İlçe Müdürleri ve teknik personel katıldı. 

- Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2023, 16:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
Aslan
Aslan - 1 yıl Önce

Hayvanlarınızı sakın aşılatmayın aşılar hayvanlarda yan etki yapabilir ölümle sonuçlanır benden uyarı

SIRADAKİ HABER

banner115