Boyabat'ta riskli alanlar belirlendi

Boyabat'ta riskli alanlar belirlendi

Son Dakika Boyabat'ta riskli alanlar belirlendi

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanan Sinop'ta Boyabat ilçesinde bazı alanlar riskli alan olarak ilan edildi. İşte riskli alan ilan edilen yerler.

Boyabat İlçe merkezinde yapılan inceleme sonucunda riskli alan dahilinde olduğu tespit edilen ve kentsel dönüşüm kapsamına giren binalarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde çalışma başlatılmıştı.İlçede büyük tartışmalara sebep olan riskli alanlar resmi gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile sonlanmış oldu.

Alınan kararla bölgede  kamulaştırılması gerçekleştirilecek olan Ziraat Bankası binası ile orta çarşı girişinde ki yapılardan bazıları yıkılacak.

25.12.2019 Çarşamba günü itibariyle resmi gazetede yayımlanan kararda '' Sinop İli,Boyabat İlçesi,Zincirlikuyu Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın riskli alan ilan edilmesine,6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2 nci ve ek 1 inci maddeleri gereğince karar verilmiştir.'' ifadeleri yer aldı

https://www.resmigazete.gov.tr/

-Haber Merkezi


 

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2019, 17:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
Abdullah Pişkin
Abdullah Pişkin - 4 yıl Önce

5N1K

SIRADAKİ HABER

banner115