Boyabat’ta kadın üreticilere destek büyüyor

Boyabat’ta kadın üreticilere destek büyüyor

Boyabat’ta kadın üreticilere destek büyüyor

Sinop’un Boyabat ilçesinde kadın girişimcilere destek vermek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi  ( KDAKP ) kapsamında 16 kadına makine hibesi yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi  ( KDAKP ) kapsamında ; yerinde üretimi teşvik etmek, kadınların üretime dâhil edilmelerini sağlamak, hem kendi ihtiyaçlarını karşılamak hem de pazarlarda ürün satışı yaparak ek gelir elde etmelerinin amaçlandığı projeyi hayata geçirdi.Proje kapsamında kadın üreticiler Boyabat Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda Sinop Valisi Mustafa Özarslan ile bir araya geldiler. 

Boyabat, Durağan ve Saraydüzü ilçe köylerinde ikamet eden 16 kadın üreticiye, Salça Yapma, Makarna Kesme, Hamur Yoğurma, Yayık ve Süt Sağım Makinelerini % 100 hibe şeklinde Sinop Valisi Mustafa Özarslan tarafından teslim edildi.

Vali Mustafa Özarslan konuya ilişkin yaptığı konuşmasında  “ Bitkisel/hayvancılık faaliyetlerinde  bulunan 16 kadınımıza; emek gücünü azaltan ve  emek tasarrufu sağlayan makinaların teslimi gerçekleştirdik. Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılında kadınlarımız; ekonominin ve kalkınmanın baş aktörü olma yolunda ilerliyor. Kadınlarımızın kendi istihdamlarını gerçekleştirebilmeleri için desteklerimizi sürdüreceğiz. Yeni makine ve ekipmanlarınız hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Türkiye Yüzyılı hedeflerini, her alanda üretimi artırarak  kadınlarımızın desteği ile gerçekleştireceğiz” dedi.

Programa Vali Özarslan’ın yanısıra Boyabat Kaymakamı Enver Yılmaz, Boyabat Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem ve kadın üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

- Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2023, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115