Boyabat’ta işlenen kadın cinayetinin davası görülmeye başlandı

Boyabat’ta işlenen kadın cinayetinin davası görülmeye başlandı

Sinop’un Boyabat ilçesinde boşandığı eski eşini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan B.Ç’nin mahkemesi başladı.

Boyabat Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanan B.Ç. SEGBİS yoluyla duruşmaya katılarak hakimin ve avukatın sorularını cevaplandırdı.

Duruşmaya maktul Zeynep G. ‘Nin ailesi ve avukatları Nilda Baltalı katıldı.

Mahkeme, duruşma sonunda yargılamanın 9 Kasım 2022 tarihinde devam edeceğine karar verdi.

Aynı zamanda Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği adına da mahkemeye katılan Avukat Nilda Baltalı, mahkeme sonunda yaptığı basın açıklamasında "Bütün kadın cinayetlerinde olduğu gibi B. Ç.'ın en ağır cezayı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz," dedi.

Baltalı, açıklamasında "Bugün bir kadın cinayeti duruşmasındaydık, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği olarak takip ettiğimiz bu dosyada maalesef Zeynep yıllardan beridir, 15 yaşından beri evli olduğu ve boşandığı eski B.Ç tarafından defalarca şiddete uğramıştır.  8 Mart 2022 tarihinde boşandıktan sonra kendisini rahatsız etmeye devam etmiştir. Zeynep maalesef devlet koruması altında olmasına rağmen sonunda da B.Ç. tarafından katledildi.

Bu nedenle biz cinayetin tasarlanarak işlendiğini düşünüyoruz. Kendisi cezaevine gireceğini söyleyerek Zeynep'i kandırıp, eve gitmesini sağlıyor. Eşyalarını alması için yönlendiriyor. Bugün duruşma yapıldı. Tanıklarımız, şahitlerimiz ve ailemiz söz aldılar. Olayı anlattılar. Zeynep'in neler çektiğini, nasıl işkenceler gördüğünü anlattılar. Bütün kadın cinayetlerinde olduğu gibi en ağır cezayı alana kadar mücadele edeceğiz. Ailesiyle birlikte dosyayı takip ediyoruz." dedi.

Maktul Zeynep'in annesi Yeter Gıcık ta adalete güvendiklerini ifade ederek "B.Ç.'ın en ağır cezaya çarptırılmasını istiyoruz" dedi.

-Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2022, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115