Boyabat’ta göletlere 81 bin balık bırakıldı

Boyabat’ta göletlere 81 bin balık bırakıldı

Boyabat’ta göletlere 81 bin balık bırakıldı

Sinop’un Boyabat İlçesindeki gölerlerin balıklandırma çalışmaları kapsamında 81 bin balığın göletlere bırakıldığı açıklandı.

İlçemizde bulunan sulama amaçlı yapılan baraj ve göletlerin balıkçılığa kazandırılması,  iç sulardaki balık popülâsyonlarının desteklenmesi, göl ekosisteminin canlı tutulması,  gölet civarında yaşayan ekonomik durumu iyi olmayan  insanların hayvansal kaynaklı protein İhtiyacının temini  ve amatör olta balıkçılığının yaygınlaşmasını sağlamak   amacıyla, yeni yapılan veya daha önce kısmi balıklandırma yapılmış göletlerde 2023 yılında yeniden balıklandırma çalışması yapıldı.

Konuya ilişkin Boyabat Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ‘’  Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce yürütülen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında Amasya Yedikır Su Ürünleri Üretim Tesisi Müdürlüğü tarafından üretilen ve İlçemize tahsis edilen 81.000 adet bölge şartlarına uygun aynalı ve pullu sazan balığı yavrusu 15.09.2023 tarihinde İlçemizde bulunan aşağıdaki baraj ve göletlere atılmıştır.

Cemalettin  Göleti 5 bin, Maruf Göleti 10 bin, Boyalı Göleti 20 bin, Bektaş Göleti 6 bin, Dodurga Göleti 25 bin, Kurusaray Göleti 15 bin toplamda 81 bin balık bırakılmıştır. ‘’ ifadeleri yer aldı.

- Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2023, 13:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115