Boyabat’ta Gençlik Haftası kutlamaları başladı

Boyabat’ta Gençlik Haftası kutlamaları başladı

Boyabat’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı ve Gençlik Haftası kutlama programları başladı.

Sinop’un Boyabat İlçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası programları kapsamında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi ekipleri tarafından Boyabat Kent Meydanı’nda gençlere yönelik şölen düzenlendi.

Boyabat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Faruk Erdem, Boyabat Sesi muhabirine yaptığı açıklamada bu sene 19 Mayıs Gençlik Haftasının her gününe bir faaliyet ayırdık, diyerek, "Dün Gençlik Koşusu ve Gençlik Yürüyüşü etkinliklerimiz oldu. Bugün de Gençlik Meydanda adıyla güzel bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Cuma günü de Prof.Dr.Necmettin Erbakan Spor Salonunda kutlama törenimiz olacak. Yine Cumartesi günü Kurusaray Mevkiinde yaklaşık 50 kişilik bir ekiple yatılı kampımız olacak. Gençlik Spor olarak, izciliğe büyük önem veriyoruz, izciliği canlandırmaya çalışıyoruz.

Pazar gününde ise yaklaşık 500 kişiyle on birincisini icra edeceğimiz Tarihten Doğaya Bahar Yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. Kent Meydanından Salar Köyü’ne, Salar Köyü’nden Kaya Mezarları'na, oradan da Bazalt Kayalıkları’na yürüyüş gerçekleştireceğiz." dedi.

Karikatür sergisinde konuşan Görsel Sanatlar Öğretmeni ve Karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu da karikatürün Boyabat’ta çok bilinen bir sanat dalı olduğunu belirterek "Buradaki sergimiz Boyabat’ta daha önce açtığımız onlarca sergimiz gibi son çalışmalarımızı yansıtan bir sergi oldu. Boyabat Gençlik Merkezi bünyesinde açtığımız Karikatür Atölyesi çalışmalarının seçme eserleri oldu . Gençlik haftasında halkla eserlerimizi paylaşmış oluyoruz. Haftada 10 saat karikatür çalıştık gençlerimiz ulusal ve uluslararası yarışmalarda toplamda 14 ödül kazandılar. Bunların içerisinde dünya birinciliği ikinciliği üçüncülüğü kazanan öğrencilerimiz oldu. Karikatür alanında dünya ile yarıştığımızı söyleyebilirim. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz, haziran ayına kadar sürecek gelecek yıl yeni katılımlarla emek vermeye devam edeceğiz. Karikatür Boyabat’ta çok bilinen bir sanat dalı oldu. Buda bizim yıllardır sürdürdüğümüz çalışmaların ürünü olsa gerek. İnsanlarda bir yönelim bir sevgi belirlemeye başladı. Çünkü ulusal ve uluslararası başarılar da geldikçe insanların ilgisi arttı. Bu bağlamda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Eserlerimizi Boyabat halkıyla paylaştığımız için de mutluluk duyuyoruz." ifadelerine yer verdi.

Gençlik Meydanda, programında alana robotik kodlama, resim sergisi, müzik atölyesi, mas güreşi, minyatür tenis, mini futbol, dart, körling, karikatür sergisi, voleybol ve badminton sergi ve oyunlarına katılan gençlerin mutlu saatler geçirdikleri görüldü.

- Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2023, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115