Boyabat'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor

Sinop'un Boyabat ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Kutlama programı Cengiz Topel Ortaokulu bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşu ardından günün anlam ve nemi üzerine okulun Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ahmet Furkan Acar, konuşmasında 23 Nisan'ın Dünya'da eşi, benzeri olmayan bir ulusal egemenlik kazanma mücadelesi ve başarısı olduğunu söyleyerek, "Yurdu düşmanlarca işgal edilmiş, orduları dağıtılmış, neredeyse bütün haberleşme imkanlarına el koyulmuş kısacası uçurumun eşiğine getirilmiş hangi millet ulusal egemenliğin peşine düşer ki?

Hangi millet böylesi bir durumdan hem ulusal bağımsızlığını hem de ulusal egemenliğini kazanarak çıkabilir ki? Bu ancak bağımsızlık ve egemenlik duygularını tarih sahnesine çıkışından beri genlerinde barındıran ve hiçbir zincire vurulamayan bir milletin ve onun nadide önderinin yaşayabileceği bir muvaffakiyettir.

Gazi Mustafa Kemal Paşa sizleri, 'Bu günün çocukları, yarının büyükleri' olarak görüyordu. Sizleri bu ülkenin gelecekteki teminatı olarak görüyordu. Sizleri biz büyüklerin göz nuru olarak görüyordu. Ve şunu da belirtmeliyim ki onun kazandırdığı bu alışkanlık sayesinde biz cumhuriyetin yaşını almış neferleri de sizleri onun gördüğü gibi görüyoruz. Cumhuriyetimizi ileri taşırken gücünüzü bu yüksek beklentilerden almanızı temenni ediyorum. Bayramımız aziz milletimize ve değerli evlatlarına kutlu olsun." ifadelerine yer verdi.

Etkinlikler kapsamında öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini anlatan şiirler okunup, hazırlanan gösteriler sahnelendi.

Program sonunda çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından başarı belgeleri verildi.

Programa, Kaymakam Enver Yılmaz, Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Gizem Güçtekin Kutu, Baro Temsilcisi Av. Hüseyin Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Emre Gökmen, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Şeref Kutu, Boyabat Askerlik Şube Başkanı Berkay Salman, Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Çok, CHP İlçe Başkanı Mehmet Alarslan, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Ayyüksel, kurum amirleri, stk temsilcileri ve diğer ilgililer katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2023, 14:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115