Boyabat’ta 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Boyabat’ta 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Sinop’un Boyabat İlçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 104. Yıl dönümü kutlamaları coşkuyla gerçekleştirildi.

Boyabat’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 104. Yılı etkinlikleri gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Faruk Erdem tarafından çelenk sunumu ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşu gerçekleştirildi. 

Prof.Dr.Necmettin Erbakan Spor Salonunda devam eden programda günün anlam ve önemi üzerine konuşan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Faruk Erdem "Bugün burada, tarihe adını altın harflerle yazdırmış olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak, Gençlik ve Spor Bayramını kutlamak için toplanmış bulunuyoruz. 104 yıldır 19 Mayıs günü bizim için sadece bir tarih değildir.19 Mayıs, bizi parçalayıp yok etmek isteyenlere karşı bir direnişin adıdır.

Kurtuluşumuzun başlangıcı, yok edilemeyeceğimizin ispatıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktığında kendisinin ve milletinin karakterini şöyle açıklıyordu; 'Temel ilke, Türk ulusunun onurlu ve şerefli bir ulus olarak yaşamasıdır. Bu ancak tam bağımsızlıkla sağlanabilir. Böyle bir ulus tutsak yaşamaktansa yok olmayı tercih eder. Öyleyse ya bağımsızlık ya ölüm! İşte gerçek kurtuluş isteyenlerin parolası bu olacaktır.'

Bu parolayla 19 Mayıs'ta Samsun'da başlayan Savaş bizim kurtuluşumuzun başlangıcıydı. Vatan sevgimizin tüm dünyaya gösterildiği gündü. Pek çok şeyi yoktan var edişimizdi ve vatanımızı bölmek için gelenlerin, geldikleri gibi gitmeleriydi. Bu vatan bizimdi, ya bağımsız olacaktık ya da uğruna ölecektik.

Evet öldük. Yaşlıydık öldük, gençtik öldük. Çocuktuk, anneydik, ataydık öldük. Kefensiz şehitleri yatırdık toprağın koynuna. Bebekler uyuttuk kağnıların gıcırdayan ninnilerinde. Kınalar soldurduk yeni gelinlerin ellerinde. Yetimler bıraktık geride. Ezanlar dinmesin diye, bayrağımız inmesin diye öldük. Çünkü biz vatan için ölmeye gönüllüydük. Çünkü bu vatan bizimdi, kimseye veremezdik, vermedik. Hiç bir zaman da vermeyeceğiz.

Sevgili gençler, Atatürk’ün değerli gençliği, bizim çiçeği burnunda geleceğimiz! Birinci göreviniz Türk bağımsızlığını ve Cumhuriyetini sonsuza kadar korumak ve yaşatmaktır. Bayramınız kutlu olsun." ifadelerine yer verdi.

Kutlama program şiirlerin okunuşu, halk oyunları ekibinin gösterileri, sportif oyunlar ve yarışmalar ardından Kaymakam Enver Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalya ve hediyeleri verildi.

Programa İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz'ın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Şinasi Karaman, Cumhuriyet Başsavcısı Habibullah Keser, İlçe Emniyet Müdür Vekili Mikail Özben, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Şeref Kutu ve diğer ilgililer katıldılar.


 

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2023, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138