Boyabat'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü

Boyabat ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü ve Hükümet Konağı öünde anma etkinlikleri gerçekleştirildi.

Boyabat’ta Yangın: Bir Ev Küle Döndü Boyabat’ta Yangın: Bir Ev Küle Döndü

15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi önünde Kaymakam Enver Yılmaz, Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, Boyabat Cumhuriyet Başsavcı Vekili Gizem Güçtekin Kutu, Adli Yargı, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Çağrı Alperen, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ramazan Baran, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Şeref Kutu, Askerlik Şube Başkanı Berkay Salman, Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Çok, kurum amirleri, spor kulüpleri temsilcileri ve vatandaşlar olmak üzere 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yürüyüşü yapıldı. Yürüyüş önde büyük boy Türk Bayrağı ve yürüyüşçülerin elleride bayraklar olma üzere Hükümet Konağı önüne kadar devam etti.

Hükümet konağı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz ve Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, günün anlam ve önemi üzerinde konuştular.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ishak Kızılaslan, Yeni Cami İmam Hatibi Emrullah Akbaş, Osmanağa Camisi İmam Hatibi Abdulkerim Kasım Ağcakaya ve Ayasofya Camisi Müezzini Rıdvan Akbaş tarafından Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve ilahiler okundu. Şehitler için dua da İlçe Müftüsü Mehmet Evirgentürk tarafından okundu.

Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemiyle ilgili şirlerin okunuşu.yapıldı.

15 Temmuz ruhunu yansıtan slayt, video ve sinevizyon gösterimi yapılması ardından 15 Temmuz Gençlik Koşusu ve 15 Temmuz Şehitleri anısına düzenlenen Puta Koşusu yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafında ödülleri verildi.

Program ikramlarla birlikte sabah namazına kadar süren Demokrasi Nöbetiyle sona erdi.

Mahmut Coşkun