Boyabatlı şehit Çağatay Erenoğlu'nun babası açıklamalarda bulundu

Boyabatlı Şehit Babası Tuncay Erenoğlu '' Çağatay'lar bitmez ''

Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen Boyabatlı Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu'nun 1 yıl önce Pençe-Kilit Operasyonu'nda gazi olmasının ardından ailesine "Ben gitmek istiyorum, arkadaşlarımı, komutanlarımızı yalnız bırakmak istemiyorum" diyerek görevine döndüğü öğrenildi.

Şehit babası Tuncay Erenoğlu’nun 6 çocuğundan en büyüğü olan, evli ve iki çocuk babası 27 yaşındaki şehit Erenoğlu, 2021 yılında piyade sözleşmeli er olarak göreve başladı. Göreve başlamasının ardından 2022'de katıldığı Pençe-Kilit Operasyonu'nda teröristlerle girilen çatışmada yaralan ve gazi olan Erenoğlu, bir bölümün Van Devlet Hastanesi’nde  olmak üzere 6 aylık tedavi süreci geçirdi. Bu süreçte Boyabat’ta tedavisine devam edilen Şehit Çağatay Erenoğlu’nun ailesine ‘’ Ben gitmek istiyorum arkadaşlarımı yalnız bırakmak istemiyorum ‘’ dediği öğrenildi.

Boyabat ilçesi Yeşilyurt köyünde, şehit oğlunun cenazesinin 26 Aralık'ta toprağa verilmesinin ardından taziye çadırında başsağlığı dileklerini kabul eden baba Tuncay Erenoğlu ; Vatan sevgisiyle büyüyen oğlu Çağatay Erenoğlu’nun  bir an önce göreve dönmek için çaba harcadığını söyledi.

Çocuklarını vatan sevgisiyle yetiştirdiğini aktaran Erenoğlu ; ‘’ Oğlum Çağatay’ın diğer kardeşleri gibi vatan sevgisiyle büyümüş bir çocuktu. Çok isteği vardı asker olmakla ilgili küçük kardeşi ondan önce göreve başlamıştı.  Çağatay’da nasip oldu 2021 yılında görev aldı.

2022 Yılı mayıs ayında Kuzey Irak’ta göreve çıkmışlardı orada yine PKK terör örgütü mensuplarıyla yaptıkları çatışmada arkadaşları şehit olmuş benim şehidim de o dönem yaralanmıştı. Sağolsun devlet büyüklerimiz Hatay’a getirdiler. Oradan Boyabat’a geldi ancak bir ay dolmadan ben gitmek istiyorum diye ısrar etti, devlet büyüklerimiz buna izin vermedi. Altı ay dolunca  yeniden gitmek istediğini söyledi ve engel olamadık vatan aşkıyla oğlum görevine geri döndü. ‘’ dedi.

Çağataylar bitmez Mehmetler bitmez 

 Bir baba olarak büyük bir gurur duyduğunu ifade eden Tuncay Erenoğlu  iki oğlunun da aynı meslekte görev yaptığını hepsiyle ayrı ayrı gurur duyduğunu söyledi. Erenoğlu  açıklamasına şu şekilde devam etti  ‘’  Oğlumla şehit olmadan önce konuşuyorduk. Evimizin yanında arsamız var inşaat ustasıyla görüşmüş, baba şuraya çocuklarım için bir ev yapayım dedi. Sağolsun amcamıza danıştık oda uygun gördü. Bir kaç gün geçti tekrar aradı bu defa sadece hal hatır sordu.Panayırda geldiğinde görüşmüştük en son müsait olduğu zamanlarda da görüntülü konuşuyorduk. Benim şehidimden hariç iki oğlum daha asker, bir baba olarak çok gururluyum. Şehidimin bir küçüğü biri birinci bölükte biri ikinci bölükteydi, operasyonlarda karşılaşabiliyorlardı. Sonra kardeşi 5 ay önce Katar’a göreve gitti şehidim orada kaldı. Kendisi gibi asker iki kardeşi daha var ama peşlerinden gelen üç kardeşi daha var bizde Mehmetler bitmez Çağataylar bitmez. 

İnsanlar şu süreçte devletimizin ne kadar büyük olduğunu gördüler. Askerimiz devletimiz üç beş çapulcuya meydanı bırakmadı bırakmazda. Bizim teröre verecek bir karış toprağımız yok. Hamdolsun devlet büyüklerimiz, askerimiz, komutanlarımız herkes bu süreçte yanımızda oldu ,vatanımız sağolsun. ‘’ dedi.

- Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2023, 17:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115