Boyabatlı Kadınlar, İdam İstiyoruz ! Dedi


Boyabatlı Kadınlar, İdam İstiyoruz ! Dedi

Boyabat'ta kendiliğinden bir araya gelen kadınlar, basın açıklaması yaparak kadına şiddet ve çocuk istismarını protesto edip, idam talebinde bulundular.

Boyabat ilçesinde hiç bir grup ve siyasi düşünce içinde olmadan bir araya geldiklerini söyleyen kadınlar Tayyareci Nuri Bey Parkında bir araya gelerek kadına şiddet ve özellikle çocuk istismarını protesto eden basın açıklaması yapıp sık sık "Koruma, aklama, yargıla; idam istiyoruz" sloganları atarak idam isteklerini dile getirdiler.

Kendiliğinden bir araya geldiklerini ve kendilerini "Boyabatlı Kadınlar" olarak tanımlayan kadınlar sırayla açıklamalar yapıp uyarılarının dikkate alınmasını istediler.

Kadınlar basına yaptıkları açıklamada "Bu gün burada toplanma sebebimiz, son yıllarda ülkemizin kanayan yarası haline gelen çocuklara ve kadınlara uygulanan şiddet ve cinsel istismar ne büyük bir acıdır ki maalesef en çok cinsel istismara uğrayan çoğunluk  çocuklarımız oluyor.

Çocuklarımız için toplum yararına, bu hainliği yapan kişi veya kişilerin çocuklarımıza bir daha bu tür kötülüklere tekrar tekrar kendilerinde cesareti bulmamaları için millet olarak sesimizi duyurmak adına yaptığımız bu topluluğa kulak verilmesini istiyoruz. Bu kişi veya kişilerin en ağır ceza olarak idamını istiyoruz.

Öncelikle burada sessiz çığlıklar için kadın erkek demeden toplanan milletimize teşekkür ediyoruz. Özellikle altını çizerek belirtmek isterim ki burada toplanma nedenimiz asla ve katiyyen hiçbir parti lehine ve aleyhine düzenlenen bir toplantı değildir. Hiç kimse bu toplantıyı farklı yönlere çekmesin. Bizler burada henüz ağzı süt kokan çocuklarımıza yapılan cinsel istismarlar, haketmedikleri şeyleri yaşatan kişi ve kişiler için toplandık. Artık yeter, birçok evladımız bu tür istismarlara kurban gitti, gidiyor. Hayatları bitti. Biz burada bu tür olaylara dur demek için, sesimizi duyurmak için toplandık. Çünkü canımız yanıyor. Evlatlarımızı küçücük yaşta böyle hainlere kurban vermekten yorulduk. Tahammülümüz yok artık. Kesinlikle hapis cezası, tek hücre cezası veya hadım edilsin gibi şeyler duymak istemiyoruz. Biz bu caniler için idamın gelmesini istiyoruz.

Bizler anneyiz, daha kaç kez minik bedenlere pis elleriniz değecek, daha kaç evladımız toprak olacak. Bu olaylar biz sessiz kaldıkça artıyor. Artık yeter, bir evladımızı bile kurban vermeye tahammülümüz yok. Daha kaç annenin yüreği yanacak, daha kaç baba evlat açısıyla parçalanacak, Yeter artık yeter, minik bebeklere ses olmaya geldik. İdam istiyoruz. Anneler bebekleri rahat büyütsün diye, babaların yüreği dağlanmasın diye idam istiyoruz." şeklinde açıklamalarda bulundular.

Basın açıklamarı arasında "Koruma, aklama, yargıla; idam istiyoruz" sloganları atan Boyabatlı kadınlar ellerinde, "Katledilen Çocuklar İsyanımızdır", "Her Yer Suç Mahali, Yasta Değil, İsyandayız", "Koruma, Aklama, Yargıla İdam İstiyoruz", "Cinsel İstismarda Rıza Aranmaz", "Sessiz Kalma Çocuk İstismarına" yazılı pankartlar bulundurdular.

Basın açıklamasının tamamını yukarıdaki linkten video görüntü olarak izleyebilirsiniz.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2019, 12:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
vedat akkas
vedat akkas - 5 yıl Önce

idama hayir ama elektirikli sandelye ile olum olmese muhepbet zindan olsun

SIRADAKİ HABER

banner115