Boyabatlı Hikmet Şef o ormanın hikayesini anlattı

Boyabatlı Hikmet Şef o ormanın hikayesini anlattı

Boyabatlı Hikmet Şef o ormanın hikayesini anlattı

Sinop Boyabat’ta 1980 yılılında 3 bin 590 dekarlık çorak araziye 800 bin kızılçam fidanı diken 78 yaşındaki emekli Orman Şefi Hikmet Kaya’nın, 42 yıl sonra ormanın önünde çektirdiği fotoğraf Türkiye'de gündem olmuştu.

Emekli Ağaçlandırma Şefi Hikmet Kaya o ormanın hikayesini şöyle anlattı '' 1980 yılında bu bölgenin atıl durumda kalmasını istemedim, gönlüm buna razı gelmedi. Vatandaşları ve muhtar heyetini ikna ettik. Bize ''Tamam Hikmet Bey verelim '' dediler. 1981 yılında da Atatürk'ün yüzüncü doğum yılı vesilesiyle fidan diktik. Yaklaşık 800 bin tane kızılçam fidanı diktik. Dikim işi bittikten sonra işimiz bitmedi. En az 5 sene boyunca bakımlarını yaptık.

Daha sonra da koruma işi geliyor. Bu koruma işi maalesef en ihmal edilen konu. Köylülerin de desteği ile bu alanı birlikte koruduk. Normalde 15 sene korumamız yeterliydi ancak biz bu bölgeyi 20 sene boyunca koruduk. Neticesinde de tüm Dünya'nın şahit olduğu bu görüntüye kavuşmuş olduk. Bu tepkileri görünce bu manzaraya baktığımda gurur duyuyorum keyif alıyorum. İşte benim servetim bu diyorum. ''

-Boyabat Sesi


 

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2022, 15:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa Kılıçaslan
Mustafa Kılıçaslan - 2 yıl Önce

Helal olsun demekten başka söz yok

SIRADAKİ HABER

banner115