Boyabatlı çiftçilerden deprem bölgesine 1 tır dolusu yardım

Boyabatlı çiftçilerden deprem bölgesine 1 tır dolusu yardım

Boyabat Ziraat Odası'nın çiftçilerden topladığı 1 tır dolusu yarım malzemesi Malatya ili Doğanşehir ilçesindeki depremzedelere ulaştırmak üzere yola çıkarıldı.

Boyabat 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen yardım malzemesi dolu tırın uğurlama töreninde konuşan Sinop Vali Yardımcısı Ahmet Berkay Deniz, bu güne kadar Boyabat ilçesinden toplamda 55 tır dolusu yardım malzemesi ve 70 kişilik personel gönderdiklerini söyledi.

Vali Deniz, yaptığı açıklamada "Kahramanmaraş merkezli ülkemizde on ilimizi doğrudan etkilen 13 milyondan fazla vatandaşımızı depremzede haline sokan trajik deprem sonucunda hep birlikte ülke olarak bir araya gelip o bölge için ne yapabiliriz uğraşıyoruz.

Boyabat olarak bugüne kadar bölgeye 52 yardım tırı gönderdik 70'ten fazla personel gönderdik. Bugün de burada Malatya Doğanşehir'e Boyabat Ziraat Odası’nın göndereceği içerisinde hem gıda, ısıtıcı, battaniye, kıyafet bulunan bir çok yardım erzağını ulaştıracağız. Boyabat Orman İşletmesi'nden de iki tır dolusu odun göndereceğiz. Bu göndereceğimiz tırlar sürekli artarak devam edecek. Hiçbir depremzedemizi mağdur etmemek için Boyabat olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.

Boyabatlılardan Allah razı olsun Türkiye’nin her bölgesine yardımlarını yetiştirmek için çabalıyorlar, çok cömert insanlar. Boyabat Belediye Başkanımıza, ziraat odamıza, meclis üyelerimize ellerini taşın altına koydukları için çok teşekkür ederim." dedi.

Boyabat Belediye Başkanı Hüseyin Coşar da açıklamasında "Bir taraftan hüzünlüyüz bir taraftan da sevinçliyiz, diyerek;

"Üzüntülüyüz çünkü bir çok vatandaşımız hayatını kaybetti. Sevinçliyiz çünkü halkımız elinden ne geliyorsa onu yaptı, gayretini gösterdi; bu konuda da sevinçliyiz.

İnşallah birlik beraberlik içerisinde bu badireyi de atlacağız. Ben katkıda bulunan herkese sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum. Yardımda bulunan kardeşlerime Allah kat ve kat fazlasını versin." ifadelerinde bulundu.

Boyabat Ziraat Odası Başkanı Cemil Elmacı da "Ülkemizin başı sağolsun. Ülkemizde 10 ilde meydana gelen bu depremde ekmeğimizi herşeyimizi paylaşarak kardeşlerimizin yanında olacağız. Sağolsun Ziraat Odamız yönetimindeki Hasan Kuş kardeşimiz tırını çekti, bizler de içini doldurmakla görev üstlendik. Katkıda bulunan yardımcı olan herkesten Allah razı olsun. Malatya Doğanşehir’e tırımız yardımlarını bırakıp kazasız belasız gelir inşallah."

Elmacı, ayrıca talep olursa deprem bölgesinde mağdur olan bir aileye ve ilkokul, ortaokul düzeyindeki bir öğrenciye de evlerinin kapısını açmaya hazır olduklarını söyledi.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2023, 16:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115