Boyabat Tarihi Orta Çarşı Projesi'nde Önemli Gelişme

Boyabat Tarihi Orta Çarşı Projesi'nde Önemli Gelişme

Boyabat Tarihi Orta Çarşı Projesi'nde Önemli Gelişme


Boyabat Belediyesi'nin başlatmış olduğu Tarihi Orta Çarşı Projesi'nde önemli gelişmeler yaşandı.

Boyabat Belediyesi'nin başlatmış olduğu ve 1.etap çalışamları kapsamında '' Kasaplar Çarşısı Restorasyonu'nda gösterilen ilerleme sonrasında Orta Çarşı Restorasyonu içinde  önemli gelişmeler yaşanmaya başladı.

30 Nisan Salı günü Boyabat'a gelen Samsun Röleve ve Anıtlar Bölge Müdürü Ali Sarıalioğlu tarihi orta çarşı da incelemelerde bulunup esnaflarla görüştü.

Çarşı esnafı ile fikir alışverişi yapan Sarıalioğlu Orta Çarşı Restorasyon ihalesinin Eyül-Ekim aylarında yapılacağını ve restorasyon sonrasında da tarihi çarşının eski ihtişamına ,kimliğine kavuşacağını ifade etti.

 Konuya ilişkin konuşan Belediye Başkanı Şefik Çakıcı '' Bizler çarşıda büyüdük,çarşı da bizimle büyüyecek ve gelişecek.Samsun Röleve ve Anıtlar Bölge Müdürümüz Sn.Ali Sarıoğlu ile birlikte orta çarşı esnafımızı ziyarette bulunduk.Bölge müdürümüzüden de 6-7 ay içerisinde ihalenin yapılacağı yönünde müjdeyi aldık.İnşallah Tarihi Boyabat Orta Çarşımız restorasyon sonrasında eski günlerine geri dönecek.'' dedi.

-Haber Merkezi


 

YORUM EKLE
YORUMLAR
boyabatlı
boyabatlı - 5 yıl Önce

sayın yetkililer ilk önce çarşıdaki bizim boyabatımza yakışmayan o pis yerleri kapattırın yoksa çarşı adam olma istediğiniz kadar para dökün olmaz aile çarşıya gelmiyor bunu unutmayın saygılar.

SIRADAKİ HABER

banner115