Boyabat'tan deprem bölgesine 16 yardım tırı, yola çıktı

Boyabat'tan deprem bölgesine 16 yardım tırı, yola çıktı

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Boyabat ilçesinde toplanan yardım malzemeleri tırlarla bölgeye gönderildi.

Boyabat Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen yardım çağrısı üzerine 15 Temmuz Şehitler Kültür merkezine akın eden vatandaşlar yardım malzemelerini görevlilere teslim ettiler.

Yardım malzemeleri kaymakamlık kurum yetkilileri, belediye yetkilileri, ilçe jandarma ve askerlik şubesi personeli, sivil toplum kuruluşu yetkilileri ve gönüllü vatandaşlar tarafından tasnif edilip paketlenerek tırlara yüklendi.

İlçede toplanan 16 tır dolusu malzeme İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz, Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, İlçe Jandarma Komutanı J. Yüzbaşı Şeref Kutu ve beraberindeki heyetle düzenlenen törende, dualar okunarak yardım tırları konvoy halinde yola çıkarıldı.

Uğurlama töreninde konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, çocuğundan, yaşlısına herkesin yardıma koşmasının kendisini çok duygulandırdığını ifade ederek;

"Pazartesi gecesi Kahramanmaraş başta olmak üzere maalesef on ilimizde bir deprem felaketi yaşadık. Allah bir daha böyle bir olayı bizlere yaşatmasın. Cenabıhak bu tür bela ve musibetlerden bizleri muhafaza eylesin.

Şu an itibariyle Boyabat'ımızın hayırsever insanlarından çocuklarından, gençlerinden, hanımefendilerinden temin edilen 7 tır dolusu malzemeyi Adıyaman'a ulaştırmak üzere yola çıkarıyoruz. Allah yollarını açık etsin, kaptanlarımıza güç kuvvet versin. Sıhhat ve afiyet içerisinde gidip gelmeyi cenabıhak nasip eylesin. Yarın sabah itibariyle toplam 16 tır dolusu yardım malzemesi yola çıkmış olacak.

Boyabat her zamanki gibi görevini yerine getirdi. İnşallah bundan sonra da buna benzer görevleri yapacağından eminiz. Duygulanmamak elde değil, kimisi cebindeki harçlığını, kimisi cebindeki ekmek parasını, kimisi makarnasını, bulgurunu buğdayını, ununu depremzede kardeşlerimizin yanında olmak için herkes bir şeyler hediye ettiler. Allah herkesten razı olsun. Ben tüm Boyabat halkımıza teşekkür ediyorum." ifadelerinde bulundu.

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2023, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115