Boyabat'tan deprem bölgesine 14 kişilik gönüllü ekip yola çıktı.

Boyabat'tan deprem bölgesine 14 kişilik gönüllü ekip yola çıktı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen bölgede yürütülen çalışmalara destek vermek amacıyla Sinop'un Boyabat ilçesinden gönüllü 5 adliye personeli adli görevler için Hatay ili Altınözü ilçesine, 4 erkek kuaförü Nurhak ilçesine, 5 elektrik tesisat ustası da Elbistan ilçesine gitti.

Sinop Vali Yardımcısı Ahmet Berkay Deniz, kuaför ve elektrik tesisat ustalarının uğurlama programında yaptığı konuşmada, Boyabat halkının her zamanki gibi cömertliği, fedakarlığı bu gün de devam ediyor, bundan sonra da devam edecektir, dedi. 

Vali Yardımcısı Deniz, konuşmasında "Dün 14 sıhhi tesisatçımızı uğurlamıştık, bu günde 4 berberimizi ve 5 elektrik tesisatçımızı uğurluyoruz. Başta Boyabat Esnaf Odası başkanımız olmak üzere Kahramanmaraş ilçesi Nurhak'a giderek ordaki vatandaşlarımızın ihtiyacı olan saç traşlarını yapmak üzere bölgeye gidiyor. Yolları bahtları açık olsun. Elimizden ne gelirse yapmaya devam edeceğiz. İhtiyaç olan her türlü maddi, insani yardımı bölgeye göndermeye devam edeceğiz. Boyabat halkı böyle fedakar olduğu müddetçe Allah bizim milletimizin sırtını yere getirmez. Bütün depremzede kardeşlerimize, onlara yardım eden vatandaşlarımıza Allah yardımcı olsun. Selametle gitsinler, selametle dönsünler." ifadelerinde bulundu.

Beş kişilik gönüllü Boyabat Adliyesi personelinin uğurlanma programına Cumhuriyet Başsavcısı Habibullah Keser, Adli Yargı, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Çağrı Alperen ve adliye çalışanları katıldı.  

Programların ardından kuaförler ve elektrik tesisatçıları otomobilleriyle Elbistan ve Nurhak'a, adli personel de Hatay ili Altınözü ilçesine adliyeye ait minibüsle gitmek üzere yola çıktılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2023, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115