Boyabat'tan deprem bölgelerine bağış akıyor

Boyabat'tan deprem bölgelerine bağış akıyor

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından tüm yurtta olduğu gibi Boyabat'ta da vatandaşlar akın akın yardım toplama merkezi 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezine ellerinde, arabalarında getirdikleri yardım malzemelerini yetkililere teslim etmeye devam ediyorlar.

Görüldüğü üzere farklı ekonomik durumda olan herkes gücü yettiğince depremden etkilenen kardeş gibi bildikleri depremzedelere bir şeyler ulaştırmanın heyecanıyla 2-3 saatte bir tırı dolduracak yardım malzemesini depoya dolduruyorlar. Öyle ki yoksul vatandaşlarımız da kendilerine yardım olarak başkaları tarafından verilen gıda, giysi ne varsa onu alıp benim de bir katkım olsun diye görevlilere teslim ediyor.

Yardım malzemeleri kaymakamlık kurum yetkilileri, belediye yetkilileri, ilçe jandarma personeli, sivil toplum kuruluşu yetkilileri ve gönüllü vatandaşlar tarafından tasnif edilip paketlenerek tırlara yüklendi.

Boyabat Belediyesi yetkililerinden edindiğimiz bilgiye göre 8 Şubat 2023 Çarşamba gününe kadar toplamda 23 tır gıda, giysi ve diğer malzemeler, 5 tır dolusu su, 5 tır dolusu odun, 10 bin ekmek dolu minibüs ve 8 kişilik aş ekibinin bulunduğu aş malzemeleri ve gıda dolu araç yardım malzemeleriyle birlikte deprem bölgesine hareket etti.

Tırları uğurlamada açıklama yapan Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, bu güne kadar 23 adet gıda ve giysi yüklü tırlarımızı Adıyaman, Hatay ve İskenderun'a sevk etmiş bulunuyoruz, dedi.  

Coşar, Allah milletimize böyle bir felaketi yaşatmasın diyerek, "Pazar gecesinden bu güne kadar halkımız, özveriyle sayü gayret gösterdiler. Bu esnada Boyabat'ta bulunan bütün stk kuruluşlarına, esnaflarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarımıza tüm halkımıza teşekkür ediyoruz.

Bu kadar tır dolusu yardım sonrasında hala yardımlar gelmeye devam ediyor, diyen Coşar, "Allah nasip ederse yardımlar geldiği müddetçe de yardımları bu felaketi yaşayan vatan toprağımızın bir parçası olan o bölgelerimize sevketmeye sayü gayret göstereceğiz. İnşallah yarın ve yarından sonra da yine bu yardım tırlarımızı gndermeye devam edeceğiz.

Biz Boyabat Belediyesi ve Boyabat Kaymakamlığı olarak elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Göstermeye de devam edeceğiz. Bu akşamki yola çıkaracağımız tırlarımızın biri Hatay, diğeri de İskenderun'a hareket edecekler. Belediyemizin yemek ekibini de erzaklarıyla beraber şu anda İskenderun'a sevketmiş bulunuyoruz. Orada kendilerine görev verildiği sürece yemek yapmaya, yemek dağıtmaya devam edecekler. Rabbim emeklerini zayi etmesin, ayaklarına taş değdirmesin. Bize madden ve manen destek olan herkesesonsuz teşekkür ediyorum. Bu felakette ahirete intikal eden kardeşlerimize cenabıhaktan sonsuz rahmet diliyoruz. Şu an yaralı olup tedavi altında olan kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum.

Biz böyle birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece bu tip felaketlerden en kısa zamanda çıkmayı inşallah başaracağız, başarmak mecburiyetindeyiz. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin." ifadelerinde bulundu.

Mahmut Coşkun

.


 

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2023, 20:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115