Boyabat'tan 14 sıhhi tesisat ustası Elbistan'a yola çıktı

Boyabat'tan 14 sıhhi tesisat ustası Elbistan'a yola çıktı

Boyabat ilçesinde Marangozlar Odası üyesi gönüllü 14 sıhhi tesisat ustası Elbistan deprem bölgesinde hizmet vermek için 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi önünde İlçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen törenle yola çıktılar.

Kahramanmaraş ili Elbistan deprem bölgesinde sıhhi tesisat işlerinde gönüllü olarak çalışmak isteyen Boyabat Marangozlar ve İnşaatçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyesi 14 gönüllü usta Sinop Vali Yardımcısı ve Boyabat Kaymakam Vekili Ahmet Berkay Deniz'in de katılımıyla Elbistan'a uğurlandı.

Sinop Vali Yardımcısı ve Boyabat Kaymakam Vekili Ahmet Berkay Deniz, sıhhi tesisat ekiplerini uğurlama töreninde yaptığı açıklamada, bu akşam Boyabat halkının fedakarlığının, cömertliğinin, alicenaplığının çok güzel bir örneğini hep beraber kutluyoruz, yaşıyoruz, dedi.

Vali Yardımcısı Deniz, açıklamasında "Kahramanmaraş'ın Elbistan bölgesinde kurulan konteynerlerin bütün sıhhi tesisatlarını yapmak, bozulmuş arıza yapmış, bölgede ne kadar problem varsa hepsinin tamiratını yapmak üzere Boyabat halkından 14 kişilik sıhhi tesisatçımız bölgeye tamamen gönüllülük üzerine gidiyorlar. Burada bizzat kendilerinin aileleri, yakınları, eşleri çocukları onları uğurlamaya geldiler.

Marangozlar odası başkanımızın da vesilesiyle bu gönüllü arkadaşlarımızı bu akşam hep beraber Boyabat Kaymakamlığı adına yolcu ediyoruz. Allah yollarını açık etsin. İnşallah bölgedeki kardeşlerimizin acılarını bir nebze olsun gidermek adına onların mevcut koşullarını iyileştirmek adına ellerinden gelen her şeyi yapacaklar. Kendilerine teşekkür ediyoruz, yolları açık olsun. Selametle gitsinler, selametle gelsinler." ifadelerinde bulundu.

Boyabat Marangozlar ve İnşaatçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Yükselecek, kendilerine Vali Yardımcısı Ahmet Berkay Deniz'in deprem bölgesinde su tesisatçılarına duyulan ihtiyacın karşılanması için yardımcı olmaları istendiğinde odalarına bağlı su tesisatçılarıyla yaptıkları toplantıda 14 ustanın gönüllü olarak deprem bölgesine gitme kararı verdiklerini söyledi.

Başkan Yükselecek, "Gönüllü arkadaşlarımıza odamızın adına çok teşekkür ediyorum. Yolları açık, bahtları güzel olsun. Sağlıcakla gidip gelsinler. Ülkemizde böyle ustalar, böyle evlatlar oldukça Allah'ın izniyle devletimizle, milletimizle bu felaketin de üstünden geleceğiz inşallah, sağolsunlar var olsunlar." dedi.

Gönüllü ustaların ailelerinin de katıldığı tören, duaların edilmesi, hatıra fotoğrafları çekimi ve vedalaşmalar sonrasında ustaların minibüslere binip alkışlarla uğurlanmasıyla sona erdi.

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2023, 22:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138