Boyabat'ta sokak hayvanları sahipsiz değil

Boyabat'ta sokak hayvanları sahipsiz değil

Boyabat'ta sokak hayvanları sahipsiz değil

Boyabat Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Hayvan Ambulansı hayvanların yardımına koşuyor. 

Boyabat Belediyesi'nin "Sokağın Köpeği Değil, Mahallenin Sakini" sloganıyla başlatmış olduğu sokak köpeklerine sahip çıkma projesi vatandaşlardan büyük takdirini topluyor.

Hayvan ambulansı ile yaralı, hasta ve bakıma muhtaç sokak hayvanlarına yerinde müdahale edilirken, Hayvan Tedavi Aşılama ve Bakım ünitesinde, sokak hayvanlarının aşılama ve küpeleme uygulaması devam ediyor.

Boyabat Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Müdürlüğünce yapılan açıklamada; "Sokak hayvanları belediyemiz tarafından kontrollerinin, gerekli tedavilerinin ve aşılarının yapılması, kısırlaştırılması ve sahiplendirilmesi için Hayvan Ambulansı ile toplanarak Hayvan Tedavi Aşılama ve Bakım ünitesinde konaklayabilmektedir. Bu uygulama çerçevesinde son bir ay içerisinde sahipsiz sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve aşılama çalışmalarıyla 30 köpekte aşılama ve küpeleme uygulaması yapılmıştır. On tane köpek sahiplendirilerek yeni ailelerine kavuşturulmuştur" denildi.

Sahiplenin Can Dostunuz Olsun…

Boyabat Belediyesi hayvanseverlere de çağrıda bulunarak;

"Boyabat'ta ki barınaklarda tedavileri tamamlanan, kısırlaştırılan ve işaretlenen köpekler istendiği takdirde sahiplenilebilir. Yuva arayan köpeklere sahip çıkmak isteyen hemşerilerimiz belediyemize müracaat ederek bu köpekleri sahiplenebilirler. Sahiplenin " can dostunuz olsun" denildi.

-Haber Merkezi
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
boyabatlı
boyabatlı - 5 yıl Önce

sahipsiz değil öylemi
o zaman sanayinin oradaki 10-15 köpek sahipli öylemi
bırakın bu işleri....
belediye acilen çözüm bulmalı bu işe daha bu sabah birine araba çarptı

boyabatlı
boyabatlı - 5 yıl Önce

sahipli öylemi..
sanayini orada ki köpekler kimin o zaman..buralara belediye bakmıyor mu 10-15 tane başıboş köpek var daha bu sabah birini araba çarpıp öldürdü

öyle sahipsiz falan değil diyerek haberler yapmayın

SIRADAKİ HABER

banner115