Boyabat'ta Orman Haftası etkinliklerle kutlandı

Boyabat'ta Orman Hafası etkinliklerle kutlandı

Sinop'un Boyabat ilçesinde "21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası" kapsamında etkinlik düzenlendi.

Boyabat ilçesinde İlçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenip, Abdurrahman Güneş İlkokulu, Sıhhıye Ahmet Özay Anaokulu ve 125. Yıl Atatürk Anaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda hazırlanan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşuyla başlatıldı 

Günün anlam ve önemi üzerinde konuşan Boyabat Sıhhıye Ahmet Özay Anaokulu Okulu Öğretmeni Esma Başyiğit, biz insanların ihtiyaç duyduğu hava, su ve ekmek gibi doğal ihtiyaçlarımız arasında ormanlar da vardır, dedi. 

Başyiğit konuşmasında "Bu topraklarda ormanların korunması ve ağaçlandırma çalışmaları çok eski zamanlara dayanmaktadır.  Cumhuriyet’ ten sonra ise Tarım ve Orman Bakanlıkları kurulmuştur. Her ilde valilerin başkanlığında orman yetiştirilmesi için kurullar oluşturulmuştur.. Bu kurullarda, o yörede bulunan ormanların korunması ve yeni ağaçların yetiştirilmesi için kararlar alınmakta ve uygulanmaktadır. 

Her yıl 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan orman haftası, ağaç ve orman etkinliği kapsamında kutlanan etkinliklerin en güzelidir. Orman haftasında öğrencilere ağaçların önemi ve ormanların değeri anlatılır. Bu haftada çeşitli etkinlikler ile ağaçlar dikilir, çocuklara ormanların önemini birebir ve yaşayarak anlatılır. 

Ormanların ekonomiye, doğaya ve en önemlisi de bizlere büyük katkısı vardır. Dünyamızın akciğeri olan ormanlar, bir ülkenin zenginlik kaynağıdır. İhtiyacımız olan gereksinmeleri; gazeteler, kalemler, kağıtlar, sandalyeler, yemek yenilen masalar ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz binlerce malzemeyi ormanlardan karşılamaktayız. Biz insanların ihtiyaç duyduğu hava, su ve ekmek gibi doğal ihtiyaçlarımız arasında ormanlarda vardır. Yani yarına güvenle bakmamız için ormanları korumalıyız. Ormanları korumak bir birey olarak hepimizin görevidir. Ormanlarımız her daim yaşaması dileğiyle  Hepimizin orman haftası kutlu olsun." ifadeleride bulundu.

Program, görevli okul öğrencilerinin günün anlam ve önemini içeren çalışmalarını sahnede sunmalarıyla devam etti.

Boyabat 125. Yıl Anaokulu öğrencilerinin (5 Yaş B) Meşe Palamudu rondunu sergilemesi, Abdurrahman Güneş İlkokulu öğrencisi Seher Duru Aliyazıcıoğlu'nun Ağaç Sevgisi şiirini okuması, Abdurrahman Güneş İlkokulu öğrencilerinin Haydi Bakalım İzciler Takılın Peşime rondunu sergilemesi, Sıhhiye Ahmet Özay Anaokulu öğrencilerinin Ritm Çalışması ve Orman rondunu sergilemesi,  Abdurrahman Güneş İlkokulu öğrencisi Eymen Coşkun'un Orman isimli şiirini okuması,  Abdurrahman Güneş İlkokulu öğrencilerinin oratoryo gösterilerini sergilemeleriyle öğrencilerin sunumları tamamlandı.

Program ilçe Kaymakam Refiki Mustafa Düzgün'ün Emekli orman işletme şefi Hikmet Kaya'ya plaket verilmesi ve ödül töreniyle sona erdi.

Okuldaki program sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde kurumlar adına hazırlanmış olan yerlerde fidan dikimi gerçekleştirildi. 

Programa, İlçe Kaymakam Refiki Mustafa Düzgün, Belediye Başkan Vekili Şinasi Kahraman, Adli Yargı,Adalet Komisyonu Başkanı Sefa Maraşlı, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Şeref Kutu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Sultan Salur Küçük ,Boyabat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğ. Gör. Abdullah Eravcı, Ak Parti İlçe Başkan Vekili Nuri Erdem, CHP İlçe Başkanı Mehmet Alarslan, kurum amirleri, stk temsilcileri ve diğer ilgililer katıldılar.

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2022, 19:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115