Boyabat'ta Milli Birlik Yürüyüşü ve Demokrasi Nöbetleri 

Boyabat'ta Milli Birlik Yürüyüşü ve Demokrasi Nöbetleri 

Boyabat ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında 15 Temmuz Resim sergisinin açılışı, Milli Birlik Yürüyüşü ve Demokrasi Nöbetleri gerçekleştirildi.

15 Temmuz 2022 günü saat 17.00'da İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz, Belediye Başkanı Hüseyin Coşar ve protokol üyelerinin katılımıyla 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi giriş katında 15 Temmuz Resim sergisinin açılışı yapılıp sergi gezilerek fotoğraflar incelendi.

Program saat 21.00'da 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi önünden, kamu kurum ve kuruluşları, spor kulüpleri ve halkın katılımı ile önde büyük boy Türk Bayrağı olmak üzere Hükümet Konağı önüne kadar yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüşün ardından Hükümet Konağı önünde Kaymakamlığın koordinesinde düzenlenen program başladı.

Program saygı duruşu, İstiklal Marşının okunuşu, Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve İlçe Müftüsü Mehmet Evirgentürk'ün duası ardından protokol konuşmalarıyla devam etti. 

İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz, hain kalkışmayı yapanlar bu milletin kalplerindeki imanın bir, sevincin bir, acının bir, gayenin aynı olduğunu: cihan yıkılsa da savunduğu cepheyi yıktırmayacağını hesap edememiştir, dedi.

Yılmaz, sözlerine devamla "15 Temmuz alçaklığına karşı duran, kendisini tankların önüne siper eden, havadaki uçağa kafa tutan ruh aynı ruhtur. Bu ruh 15 Temmuz gecesi hainlere karşı tekrar dirilmiş, tüm dünyaya meydan okumuştur.

Sevgili gençler, insan iradesinin karşısına hiç bir güç dayanamaz, hiç bir güç onu yenemez. İnanmış bir insandan daha güçlü bir silah hiç bir zaman icat edilmemiştir.

Devletinin ve milletinin istiklali ve istikbali için canını ortaya koyan aziz şehitlerimize ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de sağlık veafiyetler diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Kaymakam Yılmaz tarafından anı defterinin imzalanmasıyla günün anlam ve önemiyle ilgili şiirler okundu. Protokol üyeleri tarafından15 Temmuz Gençlik Koşusunda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Program 15 Temmuz ruhunu yansıtan slayt, video ve sinevizyon gösteriminin yapılmasıyla devam etti. 

Programın ilgi çeken bir uygulaması da bu zamana kadar protokol en önde koltuklarda otururdu. Basın olarak ilk kez program boyunca İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz dahil, tüm protokol üyelerinin programı oturmadan ayakta izledilerine şahit olduk. Protokol için ayrılan bölümlere izleyiciler oturdu.

Etkinliğe Yılmaz'ın yanı sıra Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özgür Celal Dilek, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Emre Gökmen, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kd. Asb. Bçşv Hüseyin Kaplan,  Boyabat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğ. Gör. Abdullah Eravcı Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Yaylaoğlu, kurum amirleri, şehit, gazi yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldılar.

Mahmut Coşkun



 

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2022, 00:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138